Kawan-kawan kakcik

Khamis, 10 April 2014

Rupanya rakyat Malaysia ini ramai yang kaya raya...

...walaupun bekerja 'makan gaji' dengan pangkat yang biasa-biasa sahaja,  tapi boleh 'bagi' beratus-ribu malah berjuta kepada Mat Afrika yang menyamar sebagai wanita jelita atau jejaka tampan.

Ramai juga yang banyak duit semata-mata untuk mendapatkan 'gelaran' - mungkin untuk membeli kepercayaan dalam perniagaan.

Adakah sikap tamak atau kononnya rasa cinta membuatkan kita hilang pertimbangan?

12 ulasan:

  1. orang kita kekurangan kasih sayang dan sanggup membayar harga utk kasih sayang tersebut dengan hargayang mahal walaupun yg dapat hanya kata-kata manis sahaja....rapuh sekali iman, hingga hilagn keupyaan utk berfikri secara logic bila digula2kan dengan kata2 manis dari alam cyber...dan yg sanggup berbogel depan laptop/desktop pun ramai...

    BalasPadam
  2. eeeuuuwwwww...... tak selera la mak

    BalasPadam
  3. hihihi... tu la dier.. banyak duit kan derang nie..mana ambik pun tak tau.. :)

    BalasPadam
  4. Orang Malaysia memang kaya, yang miskin pun berlagak jadi orang kaya, biar papa asal bergaya.

    BalasPadam
  5. memang pun.... orang malaysia mati sebab makan, tapi another part of the world, mati sebab tak makan

    BalasPadam
  6. Yang tak fahamnya, macam mana dorang masih blh percaya ngan kumpulan gagak hitam ni...haishhhhh...

    BalasPadam
  7. Tang tu saya hairan kak. Dok beria jatuh chenta pada someone yang langsung tak kenal, foreigners pulak tu, awat tak ngurat aje saya yang dah terang lagi bersuluh ni masih single, dan local lagi tu.


    Kah kah kah.

    BalasPadam
  8. kesian kan, moga dijauhkanlah dari spesis2 macam tu..

    BalasPadam
  9. dah banyak kisah berlaku tapi masih ada yang tak nak jadikan teladan.. :(

    BalasPadam
  10. kesian betul kan kak cik....hairan plak muda lagi banyak duit...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.