Kawan-kawan kakcik

Rabu, 9 April 2014

Kita popular ke?...

Iye la kot
sebab ramai yang kenal kita

bila ramai yang kenal
maknanya kita popular

bila kita popular
boleh ke kita berlagak ikut suka?

tak boleh kot
sebab nanti jadi caci nista

eh peduli apa
kita kan orang popular?

seorang tak suka
ramai lagi terhegeh-hegeh nak mendekati kita

bila popular
apa dibuat mesti orang buka mata

bila orang buka mata
itu pun salah satu cara nak jana duit juga

seeloknya bila kita popular
kita gunakan kepopularan itu ke jalan yang Allah suka

bila Allah suka
pintu rezeki lebih terbuka

jangan bila kita popular
kita ambil kesempatan ke atas orang yang suka kita...

21 ulasan:

  1. betul tue x baik kan amik kesempatan

    BalasPadam
  2. tak suka jadi popular sebab nanti orang jadikan mangsa untuk ambil kesempatan..

    BalasPadam
  3. Saya tak suka jadi popular walaupun ada jawatan yang boleh meletakkan diri di kalangan orang popular. Saya lebih suka low profile, sesekali naik bas tanpa orang peduli, makan ikut suka hati di gerai tepi jalan, berjalan di lorong sempit tanpa takut dihimpit penyangak dan perompak, boleh melakukan apa saya suka lalukan tanpa rasa sedang diperhati. Kita dilahirkan untuk bebas dan bukan dikongkong bayang-bayang ketakutan hanya kerana perasan diri popular....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak like JR laa...hehehehehe

      Padam
    2. Saya teringin nak jumpa bor JR...nak jumpa Aziela...blogger2 popular ni...hihihihih

      Padam
    3. DZ akak pon popular jugak tak mau jumpa ke? Ehehehee...

      Padam
    4. Kak Aziela, nak jugak la like JR. Hehehe.

      Padam
    5. kak Aziela saya dah jumpa.. kat rumah beliau.. hehehe..
      en. Jay Ar pulak.. kebelakangan ni saya baru rajin singgah kat blog beliau..
      Daddy Ziyyad pun tak jumpa lagi..

      Padam
  4. Bila dah fofular adab sopan, tingkah laku kena jaga... apa yang kita buat bukan setakat jadi perhatian, tapi jadi ikutan orang lain juga.

    BalasPadam
  5. bila dh popular kene la pandai jaga diri dan tingkah lsku.

    BalasPadam
  6. popular boleh menjadikan orang bertingkah laku plastik bukan diri yang sebenar.

    BalasPadam
  7. JGN LUPA DIRI BILA POPULAR BR KEKAL LAMA POPULAR.. HEHE

    BalasPadam
  8. selau dgr nama kak cik seroja..popolar jugak lah kot

    BalasPadam
  9. popular bermakna hilang segala kebebasan peribadi...buat baik org mengata..apatah lagi jika buruk perangai..

    BalasPadam
  10. Best kut jd popular....sbb tu ramai sgt buat benda yg ntah apa2 tuk cepatkan proses popular tu...

    BalasPadam
  11. bahaya jadi popular ni
    ada pro n kontra kot..

    BalasPadam
  12. popular di mata kwwn2 kite, jnji kite gunakan di jln yg betul

    BalasPadam
  13. Usaha jadi popular di "mata" Allah, tu yg terbaik..kan Kakcikku sayang..hehehehe

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum,
    Daku tak suka popular hu hu hu nasib baik tak pakai purdah bila keluar rumah, niat kena betul kalau nak pakai purdah

    BalasPadam
  15. sebab tu saya tak suka pergi perjumpaan blogger.takut oprang kenal.ambik gambar ..sana sini gambar saya ada..hahahahha...sebenarnya saya pemalu..lebih senang macam ni..sekian terima kasih..heheh

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.