Kawan-kawan kakcik

Rabu, 31 Oktober 2012

Tiang apakah ini...


Sudah lama kakcik tertanya di dalam hati,
namun tiada yang memberikan jawapan pasti.
Macamana orang nak bagi jawapan,
sebab hanya dalam hati berlegarnya soalan! :)


Apa-apa pun, pemandangan begini memang
kakcik suka untuk memerhati dan menikmati.


27 ulasan:

  1. Kat area tmn conought Byk dpasang tiang2 ni kak...sy pun x tau tiang apa...hihi
    Tiang elektik kot

    BalasPadam
  2. pasti ada fungsinya..tiang kalu hanya dipacak tanpa apa-apa tiada faedahnya..entahlah tak dapat nk bg jawapan sbb tak tahu tiang apakah ini..hihi suka2 arini dpt komen awal :)

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum...bukan tiang lampu ker kakchik?...gambar bawah tuu..cantik..pemandangan pagi kan...er betul ker.. ??

    BalasPadam
  4. adakah tiang bagi 'tanpa wayar'..

    BalasPadam
  5. bonda.. aritu ade akak kat tm ni bg tau tu tiang ape.. tapi aefa lupe.. kekeke...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alaaa... Aefa ni muda2 lagi dah pelupa! ;-)

      Padam
  6. Taiang elektrik voltan tinggi yang lom siap sepenuhnya...ahakz

    BalasPadam
  7. Kena tanya mereka yg kerja M & E agaknya tahu..

    BalasPadam
  8. Ha'ah kak. Saya klo lalu area sini pon tertanya² gak. Tiang nak sambung kabel letrik kot.

    BalasPadam
  9. subhanallah..cantik pemandangan tu kak..

    tiang..err..ingatkan tiang lampu..hahaha..

    BalasPadam
  10. Kakcik ni bestlah. Sentiasa menghargai pemandangan yg org lain tak sedar pun....

    BalasPadam
  11. dh ada jwpn tiang aper tu nnt kasi tau k

    BalasPadam
  12. Cantik header kakcik...
    Tiang ajaib tu...hihi

    BalasPadam
  13. header baru....chantek....tiang tu xpernah tgk la plak...

    BalasPadam
  14. samalah kita kakcik cukup suka memerhati even tiang aje ni hehehe

    BalasPadam
  15. Kakck, kalau x silap saya (maaf kalau silap), itu adalah tiang untuk laluan cable untuk train tapi x siap lagi. Memang fungsinya untuk cable elektrik bervoltan tinggi. Tapi ada penduduk yang komplin sebab di pacak sangat dekat dengan kawasan perumahan dan mungkin akan mengganggu kesihatan. Sampai ada liputan media. Kalau tak silaplah yer.. Kalau ada yang lebih ariff, sila betulkan maklumat saya.

    BalasPadam
  16. tiang tuh mmg bersepah dah kat kl kan? bonda pun suka jer tengok...kih3!!

    BalasPadam
  17. assalamualaikum kakcik....betul la mama pun kalau dlm perjalanan menghantar anak ke Nusajaya ada juga tiang yg mcmni sedang dalam proses pemasangan tapi tak tahu utk apa kegunaan tiang tu ...

    kalau bertanya ngan hubby dia ckp mcm rangka kapal soyus Syed Muzaffar ke bulan tu hehehehehe....

    masih x tahu utk apa tiang tu...

    BalasPadam
  18. Tiang tu gunanya nak gantung ketupat gergasi bila raya menjelang tiba tiap2 tahun!! hahahaha

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com