Kawan-kawan kakcik

Sabtu, 21 Julai 2012

Masak apa untuk berbuka? ....

Ini hidangan yang kakcik masak untuk bersahur awal pagi tadi.

Ini pula pavlova pemberian adik ipar kakcik untuk berbuka nanti.  Alhamdulillah.

21 ulasan:

  1. sedapnya pavlova tu.. huhu tingin nk buat tapi tak dan lagi... nnti nk cuba jugak..
    alhamdulillh dah siap masak cuma nk buat air ja

    BalasPadam
  2. wahhh... meriahnya pavlova tu akak... mesti tak sabar nak mkn berbuka kan... hehe

    BalasPadam
  3. sejak dua menjak ni...asyik terpandang2 pavlova jerk kak....nak kena try ni....

    BalasPadam
  4. wife saya pun masak ringkas2 ak pagi tadi.... tapi cukup menyelerakan. janji kenyang.... huhuhu

    BalasPadam
  5. Wahhh tetap sedap. Paling tak tahan pavlova tuh, menggoda sukma..!

    Selamat berbuka Kakcik!

    BalasPadam
  6. sahur IM malam tadi cuma sardin dan telor goreng....

    BalasPadam
  7. lazatnya menu sahur kakcik..meriah.
    sy berdua dgn suami sahur yg simple je..paling hebat pun sy masakkan megi goreng pastu letak telur mata.yelah berdua je.

    sedapnya pavlova..

    BalasPadam
  8. lupa nak snap gambar.. ;)
    tapi syukur semua ahli keluarga ada bersama berbuka tadi.. ;)

    BalasPadam
  9. fuhh pavlova utk berbuka.. untungnya..

    BalasPadam
  10. alhamdulillah selesai puasa yg pertama

    BalasPadam
  11. Salam Ramadhan buat Kakcik..

    Sedapnya pavlova tu.. Murah rezeki Kakcik..

    BalasPadam
  12. wahh sedapp nyee pavlova tuu kak
    untung nyee akk ada org beri .. saya x pernah makan layie kak huhuhu sedihhhhhhhhhhhhhhh

    BalasPadam
  13. slm ramadhan n slmt bpuasa buat Kakcik skeluarga...sedap2 kesemua menu tu..

    BalasPadam
  14. selamat berbuka kakakku kakcik..

    seperti tahun2 yg lalu.. saya makan seperti biasa.. cuma airnya, air berperisa..

    BalasPadam
  15. saya sahur kuew tiaw, buka puasa nasi lemak & puding rainbow. pavlova tu sedapla...aishh

    BalasPadam
  16. Selamat menunaikan ibadah puasa kakcik.

    Kami sentiasa mengamalkan masakan yang sederhana sama seperti bulan2 lain. Tiada masakan istimewa untuk Ramadhan. Dan cuba elakkan dari pembaziran dan bazaar Ramadhan. Alhamdulillah... selama ini anak2 dah boleh terima cara tersebut.

    BalasPadam
  17. menu bersahur pagi tadi, sup sayor sawi+telo/ikan goreng n hati/jantung goreng aje

    BalasPadam
  18. kakcik.>Su masak bihun sup jer semalam..untuk anak2 masak nasi + ayam masak kalio..pening nak pikir arini nak masak apa plak..hihi

    BalasPadam
  19. salam ramadhan..moga ramadhan kali ini lebih diberkati

    BalasPadam
  20. dayah sahur simple sesangat...naik segan pulak bila tgk blog kak cik nih.. :D

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.