Kawan-kawan kakcik

Selasa, 17 Januari 2012

Laksa - RM3.00 juga...

Beli di Pasar Tani - alas perutku di tengahari
Kata nafsu yang cemburu : ala, sudah-sudahlah tu.  Kalau tak ada ilham tak payah buat catatan. Bukan ada   siapa hairan pun kalau blog ini macam tak bertuan.

Kata hati yang belum mati :  ikut suka akulah.  Nanti bila aku jemu aku akan berhenti sendiri!


52 ulasan:

  1. ini pun salah satu entri jugak..tak salah..ikut suka hati lah..blog aku..- kata hati yg belum jemu

    BalasPadam
  2. Salam,
    Laksa RM 3 tu murah kakcik. Di BBB, warung kat tepi jalan tu, RM 3.50 . Nak tanya, nasi briayani arab yg best tapi harga berpatutan, kat mana kakcik ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Dato'...

      tu Dr Faiz @ DaddyZiyyad sdah jawab kat bawah tu. Nanti kalau nak pergi makan, ajaklah saya sekali. :)

      Padam
    2. salam, maaaf mencelah, kalau dato n kakcik nak nasi arab sedap, dekat shah alam banyak, D'Arab cafe, memang famous, sebab murah dan sedap, melayu punyer

      Padam
    3. Shah Alam Seksyen berapa Zul? Nanti nak minta Akuzle Ayu belikan...hehehe...

      Padam
  3. ma..lapo...tak lunch lagi...huhuhu
    kul 230pm ada poinmen plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Anak mama ni berdiet ke apa? Kang masuk angin perut tu, mama tak tahu! ;-)

      Padam
  4. dah lama saya tak makan laksa penang....

    utk Dato LF, boleh try nasi arab di Restoren Arab Damsyik di Paroi, Seremban. Harga berpatutan, sedap, tak mahal macam Saba atau Hadramawt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tadi kakcik masuk ke blog Dr berkali2 tapi masih tak berjaya nak tinggalkan komen. PC kakcik ni mengong agaknya. :(

      Padam
  5. Kakcik laksanya tak nampak tapi kuah je yg banyak. Kalau kakak mesti dlm hati kata kedekut (tak baik kan kakak ni)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya isi dia banyak juga. Kuah tu kakcik baru tuang dalam bekas, tu yang nampak macam lebih kuah dari sudu! :)

      Padam
  6. Oh ye kakcik kakak tak boleh masuk blog kakcik kalau click ikut profile kenapa ye....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin sebab kakcik dah tukar profile tu kepada Google+ kot... agaknyalah, kakcik tak pasti. :(

      Padam
  7. Betul2. Kata hati berkata blog aku, aku punya pasal ler. Anyway mengancam nengok laksa tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Isteri Ariff mesti pandai buat laksa Penang kan? :)

      Padam
  8. baru bincang2 dgn mak saya, nak buat laksa minggu ni..tunggu anak yg sulung tu balik dari Perlis...tak sabar pulak bila tengok gambar ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti bila dah buat laksa tu, bolehlah kongsikan di blog. :)

      Padam
  9. sedap laksa tu, tapi saya tak makan laksa penang kakcik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik suka semua jenis laksa, kecuali laksa sarawak kakcik belum berhajat nak cuba makan. :)

      Padam
  10. ler kakcik...
    jalan sultan salahuddin kat mane? murah sungguh laa kantin ni jual makanan.. kat tempat saya... ya-rabbi... malas aa nak ckp.. ckp pun hari2 makan situ la jugak... :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak no hp kakcik? 012-2830569

      Siapa yang tahu kakcik kerja di mana pun, kakcik tak mahu mereka war2kan - demi keselamatan dalam negeri... hehehe...

      Padam
  11. selera tengok laksa..
    makan sepinggan begitu, kenyang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, sempatlah nak tunggu sampai ke rumah petang nanti untuk lapar semula. :)

      Padam
  12. Ish, sy suka entri Kakcik psl makan2 murah nie. Boleh jamu mata!

    =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jamu mata pada makanan tak berdosa, kan Fara. :)

      Padam
  13. tis! tis! tis!

    jemunya saya ngan masakan sendiri kakcik...
    rasa macam nak hirup jer pc nii...
    jahat eh!

    BalasPadam
  14. laksa..!!! feveret acu tu
    nanti pegi tak rumah ayu??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Acu pergi ke? kakcik kemungkinan besar tak pergi sebab nak balik kampung. Tak tahulah kalau tetiba tuko plan. :)

      Padam
  15. bermonolog sendiri kakcik mulanya...akhirnya disambut meriah, itu lah ukhuwah berterusan yg diinginkan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah. Terima ksih kepada kawan2 yang sentiasa sudi singgah di sini. :)

      Padam
  16. salam...

    murah laksa tu kakchik...skrg ni dh agak payah nk cari mknan yg murah2 mcm tu...

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam wati... kakcik memang suka makanan yang murah, sedap dan mengenyangkan. :)

      Padam
  17. emmm... sedap jugak laksa for lunch...
    cam lama jugak iols tak makan laksa ni

    tiga ringgit - murah tu kakcik!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jom ke pejabat kakcik pada tengahari Selasa dan Khamis. Ada pasar tani di sini. Boleh dapat makanan dengan harga yang murah. Kat kantin pun boleh tahan murah harga makanannya. :)

      Padam
  18. petang nie nak singgah greenwood, nak cari laksam kuah lemak (kelantan).... dah terliur nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat pasar tani pejabat kakcik pun ada jual laksam. Sesekali kakcik akan beli sebab kakcik suka makan. :)

      Padam
  19. ok jgk harga tu kak..biasa kat pasar mlm @ mana pun rm3.50 x pun ada yg rm4.00..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2 harga kat PT ni tak naik lagi. :)

      Padam
  20. RM3.00 tu kira murah. Sekarang pasar malam jual dah RM3.50 dahh..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dekat PT ofis kakcik ni, mee kari, laksa, mee/mihun sup dalam mangkuk tu masih dijual dengan harga RM3.00 :)

      Padam
  21. Balasan
    1. Kata orang 'ikut hati - mati', tapi kalau betul caranya, tidak mengapa kot (bukan betul cara mencari mati...hehehe) :)

      Padam
  22. Sedap la nampak laksa tu..adoihh lapaaaarrr!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya boleh tahan la - cukup masam masin pedasnya. :)

      Padam
  23. Kak Cik..sedapnya laksa tu.....

    Kalau Nida ikut kata mood... hehe. Selalu kena perli dengan cik suami "bila nak update blog awak tu... bersawang dah"...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila otak dah 'kelabu asap', memang satu ayat pun payah nak keluar. Betul tak, Nida? :)

      Padam
  24. Kak cik,
    Sy hantu laksa...huhuhuu... kat sini xde ikan kembung nak buat laksa...ikan lain xsedap :(

    BalasPadam
  25. Marya...

    ikan parang pun sedap untuk buat kuah laksa, kan? Kalau teringin sangat, ikan sardin pun boleh dibuat kuah. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com