Kawan-kawan kakcik

Selasa, 19 Julai 2011

Pasar Payang...









Alaaa... Adik dah sampai kat tempat ni
pada tahun lepas...












62 ulasan:

  1. Selamat Pagi Kak Cik !


    Mesti dah jauh berubah sekarang ni.
    Dekat 11 tahun saya tak ke sana.

    ;o)

    BalasPadam
  2. wahhh kalau pergi tganu tak singgah sini tak sah kan...ala2 pasar siti khadijah gitu

    BalasPadam
  3. banyak beli kropok?he~~

    hai makcik!

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum kakcik..

    Indah suasana di Pasar ini..

    BalasPadam
  5. lama dah tak pergi. suka beli kain batik kat sini

    BalasPadam
  6. slamat pagi kakcik,

    tempat wajib setiap kali ke KT.... selalunya saya cari batik di sini

    BalasPadam
  7. Kalau ikut ke pasar ini pun apalah adik nak beli. Mak beli apa sayang?...

    BalasPadam
  8. Selamat pagi Reen...

    masih banyak yang 'tak siap' di kawasan itu. Mungkin dalam 5 tahun akan datang, tempat itu akan benar2 cantik. :)

    BalasPadam
  9. Ajumohit...

    kakcik cuma beli keropok lekor dan serunding ayam kat dalam pasar tu. :)

    BalasPadam
  10. dah jauh berubah kawasan sekitarnya..
    baru je pergi cuti sekolah baru2 ni.. takdelah beria sakan membeli.. sekadar cuci mata.. ;) tapi memang menyeronokkan..

    BalasPadam
  11. bujal...

    makcik beli keropok lekor je. Keropok kering Cheqna dah bagi 2 peket. :)

    BalasPadam
  12. Wa'alaikummussalam Ustaz...

    Kakcik ambil gambar dari tingkat atas bangunan bersebelahan. Itu yang nampak laut. :)

    BalasPadam
  13. Lea...

    kakcik tiada peruntukan untuk beli batik! :)

    BalasPadam
  14. Selamat pagi ibuintan...

    niat kakcik dari awal memang nak beli keropok je kat situ. :)

    BalasPadam
  15. Kakzakie...

    Mak cuma beli keropok, key chain dan FM bentuk selipar yang ada jangkasuhu je untuk Adik. :)

    BalasPadam
  16. aizamia...

    kakcik pun tak suka sangat nak bersesak kat dalam pasar tu bila tiada tujuan membeli. Cuaca pulak panas. :)

    BalasPadam
  17. mesti banyak shopping utk adik ni kan.. eh, utk anak la.. hehehe

    BalasPadam
  18. setiap hari sabtu dan ahad memang akan jem teruk r kat sini.....

    BalasPadam
  19. morning KC...cam kerek je ye bila adik cakap dia dah penah pergi...hihihi

    BalasPadam
  20. cantiklah pulak pemandangan pasar payang..

    BalasPadam
  21. Wah sy pun dh lama x ke pasar kedai payang ni... rugi la kak cik x beli sutera batik kat sini...cantik2 =)

    BalasPadam
  22. Niez...

    sebab mak Adik tak banyak duit, tak banyaklah yang dapat dibeli. :(

    BalasPadam
  23. Su...

    shopping yang tidak memberatkan jari dan tidak meringankan dompet! :)

    BalasPadam
  24. Cheqna...

    mama sanggup berjalan kaki di tengah panas terik menuju ke bas yang terletak lebih kurang 1km dari Pasar tu untuk duduk dengan selesa. :)

    BalasPadam
  25. AIM...

    Adik nak tunjuk yang dia tak terkilan pun kena tinggal! :)

    BalasPadam
  26. Maya...

    bila2 nanti, sampailah tu. :)

    BalasPadam
  27. AzMask...

    sebab cantik, kakcik rakamkan gambarnya. :)

    BalasPadam
  28. Zurae...

    tak rugi sebab kakcik bukan peminat tegar batik - malas nak gosok bagai! :)

    BalasPadam
  29. last saya gi sini 2 ke 3 tahun lepas hehe

    BalasPadam
  30. saye tak pernah lagi sampai kat situ...
    teringin jugak nak kesane...

    BalasPadam
  31. assalamualaikom kakcik.. :)

    ooo cenggini ghopenye pasor payang tu yeee.. teman x peghonah sampey lg. insya Allah kalo pnjang umor.. ;)

    BalasPadam
  32. piccas shoot yg cantik2 dr kak cik ni wat sy teruja plak nk g sane :)

    BalasPadam
  33. geram, geram, cik ina belum pegi lagi. cantik tempat tu.Insyallah kalau panjang umur nak ke sini ajak anak.

    BalasPadam
  34. Mimi...

    kalau datang sekarang, mesti nampak perubahan, kan?

    BalasPadam
  35. gedek!...

    meh datang ambil kat rumah kakcik. :)

    BalasPadam
  36. ainnoraini...

    selalunya kalau dah sampai sekali, akan datang lagi berkali2. :)

    BalasPadam
  37. Wa'alaikummussalam AzeedA...

    kalo nak pegi nanti, ajakle teman sekali. :)

    BalasPadam
  38. paish...

    cantik tempat tu kalau tengok dari gambo kan? :)

    BalasPadam
  39. Cik Ina...

    kalau pergi dengan kenderaan sendiri mungkin kita lebih selesa merancang perjalanan. Tahun lepas kakcik pergi sekeluarga, suami siap beli ikan segar dan bawa balik ke KL. :)

    BalasPadam
  40. penulis datang melawat, follow dan komen blog akak

    ;-)p

    BalasPadam
  41. Asrul...

    terima kasih kerana sudi singgah, ikut dan komen blog ini. :)

    BalasPadam
  42. Ratu Kebaya...

    cer minta pihak opis buat rombongan... :)

    BalasPadam
  43. salam Kak Cik


    aBear pB ada disana minggu nie

    BalasPadam
  44. W/salam pB...

    tak ikut sekali ke? :)

    BalasPadam
  45. Salam. Saya sudah 2 kali kesini. Nanti bulan 12 ni nak bawa isteri kesana. katanya dia tak pernah sampai lagi pasar ni

    BalasPadam
  46. saya pernah sampai ke sini.. memula sampai panas sangat. bila sampai hotel, relax2 then ptg saya drive sendiri ke sana. seronok gak.

    BalasPadam
  47. saya tak penah pegi sana lagi. pekan rabu pernah la pegi..ihihihi~

    BalasPadam
  48. Ariff...

    kira nanti pergi berbulan madulah, kan? :)

    BalasPadam
  49. Yan...

    masa kakcik pergi memang cuaca sangat panas. Meleleh2 peluh, sudahnya kakcik ambil keputusan (bersama 2 rakan) berjalan ke bas dan berehat dengan selesa sementara menanti yang lain selesai shopping. :)

    BalasPadam
  50. gB...

    Pekan Rabu di Langkawi tu dah pergi? Kakcik lalu je - belum singgah sebab nampak macam takde apa2 pun. :)

    Jom kita buat rombongan ke Pantai Timur. :)

    BalasPadam
  51. kalau ke pasar payang, tak sah kalau tak beli keropok kan...dah byk pembaharuan...saya ke sini bulan 11 tahun lepas..ekekeke

    BalasPadam
  52. Dr DZ...

    kakcik beli keropok pun semata2 kerana ingatkan anak2. :)

    BalasPadam
  53. pasar payang terkenang memori.hehe.rombongan dgn kawan2, sempat beli baju batik kat sana...hee


    Jemputan ke COntest AKu Berpuisi =)

    BalasPadam
  54. Mohamadazhan...

    terima kasih atas jemputan. Kakcik dah tengok kontes tu sebelum ini dan sedang berfikir2 puisi yang bagaimana hendak dipersembahkan. :)

    BalasPadam
  55. kita tak pernah ke sana lagi..
    teringin gak..

    BalasPadam
  56. Putubambu...

    jom kita uruskan satu rombongan untuk yang tak pernah pergi ke sana. :)

    BalasPadam
  57. dah lama iols tak gi terengganu ni...
    konpem dah jauh berubah...

    BalasPadam
  58. miloais...

    ada perubahan yang ketara dan ada yang tidak...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com