Kawan-kawan kakcik

Isnin, 18 Julai 2011

Kursus...

'seseorang yang pakar dalam sesuatu bidang
tidak semestinya pakar dalam menyampaikan maklumat yang tepat
berkaitan dengan kepakarannya kepada orang lain'

akibatnya

.

.

.

.

.

pendengar tak akan faham apa-apa,
 dan...
pakar itu pun akan bercakap sendirian sahaja!

Tenyehlah apa yang patut untuk membuka mata  (*_*)

... dan bayangkan yang sedang bercakap itu adalah budak sepuluh tahun yang tak pedulikan perasaan orang lain!


44 ulasan:

  1. baik tengok muka adik sepet ni....=)

    BalasPadam
  2. cara penyampaian pun penting jugak nak bagi orang dengr..kan??
    mana bole sampaikan macam baca buku je..

    BalasPadam
  3. tulah kan...
    apa2 pun kena letak gak kat penyampai tu sendiri..
    kalau kurang elok penyampaiannya.. makan tak lah sampai ke telinga dan minda kita


    kakcik..
    update blog dalam hp ya.. terbaik..

    BalasPadam
  4. kalau dpt penceramah gini, jawabnya buat drama lah kita kt belakang...hehe

    BalasPadam
  5. mengantuk punya pasal lah nih..

    BalasPadam
  6. hahahah... amat tepat sekali la akak. betul tuh, bukan semua orang di lahirkan boleh bercakap kat depan

    BalasPadam
  7. kalo iols - bawak headphone
    then sumbat telinga - layan lagu2 kat henpon
    wakakakkaka

    BalasPadam
  8. kakcik.. len kali sy nk bwk vicks jugak ler. hehe

    BalasPadam
  9. tenyeh jangan tak tenyeh.. mau meleleh air mata..sure tak sabar tunggu waktu break makan..kan kan kan..

    BalasPadam
  10. Kalau Nida makan asam utk buka mata...

    BalasPadam
  11. salam k.cik sayang...

    setuju kata2 k.cik... x smua org ada skill to talk & convincing people... x smua yg tahu teori pandai m'praktikkannya... kerana semua org ada kelebihan & kekurangannya...

    BalasPadam
  12. boleh layan hp ok lagi jgn ada yang layan mata udah leee...

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum my dear Kak CikS:)

    Moga akak sihat2 di sana:):)

    Satu tempoh yang menyeksakan yaa bila nak tahan mengantuk dek terpaksa menahan telinga mendengar sesuatu yg kureng menarik lagilaaa yang membosankan....huhuuhuh...

    saboorrr lah KakCikS kan...:)

    BalasPadam
  14. kdg2 sekeping gambar boleh menceritakan tentang seribu perkara.

    lebih baik dari org yg melalut. ihihi~

    BalasPadam
  15. Saya pernah kena macam ni tahun lepas. mengantuk !

    Part yang bestnya training tu di Hotel jadi lunch & tea break buffet. Kenyang makan aje... hehehe..

    BalasPadam
  16. berkursus jugak? saya ada 3 hari lagi dan selepas tu,,MERDEKA!

    BalasPadam
  17. kakakku kakcik..

    mana boleh tido masa kursus.. tak baik woo.. saya jarang tido.. saya bersembang je,.. apa? sembang lagi teruk ??? hihihi...

    BalasPadam
  18. AKAK NGANTUK EHHHHHHHHH?????????!!

    BalasPadam
  19. orang yang pandai bercakap tentang sesuatu juga tidak semestinya pakar di sudut praktikal..

    BalasPadam
  20. saya paling tak suka menghadiri kursus

    BalasPadam
  21. ya betul....memang leh sangap dengan orang yg bagi cera,ah cam baca buku. takde hand on hand off

    BalasPadam
  22. Diana...

    tu la masalahnya! Kalau kat sekolah pun, budak2 akan mengantuk apalagilah makcik ni ha...

    BalasPadam
  23. Ayu...

    lagi sedih bila penceramah menganggap segala apa dia cakap tu, pendengar dah faham! Kalau dah faham, tak perlulah hadir kursus, ya tak?

    Kakcik cuma intai blog melalui hp tu, bukan buat update. :)

    BalasPadam
  24. Tina...

    Sesungguhnya hanya Allah Yang Maha Tahu betapa mengantuk dan bosannya.. mujurlah sesi petang sangat memberansangkan. :)

    BalasPadam
  25. AIM...

    memang macam2 drama boleh terjadi. :)

    BalasPadam
  26. eelobor...

    tak boleh bercakap tu satu hal - lepas tu boleh syok sendiri bercakap mengadap skrin (bukan mengadap peserta)!

    BalasPadam
  27. miloais...

    kakcik layan game kat hp je! :)

    BalasPadam
  28. Cyana...

    bukan setakat vicks - minyak cap kapak, inhaler - semua ada, cuma tak masuk dalam gambo je!

    BalasPadam
  29. Anaa...

    sementara tunggu waktu rehat, berkali-kali ke bilik air! :)

    BalasPadam
  30. Nida...

    kakcik yang tak suka asam ni pun, terpaksa juga masukkan asam dalam mulut!

    BalasPadam
  31. PynGees sayang...

    betul - setiap kita ada kelebihan dan kekurangan masing2. :)

    BalasPadam
  32. JunAina...

    risau juga buatnya siap ternganga dengan iramanya sekali!

    BalasPadam
  33. Wa'alaikummussalam Adikku Tinie...

    semoga Tinie juga sihat dan ceria.

    Penantian untuk sesi itu tamat adalah merupakan satu penyiksaan yang menyebabkan terjadinya tekanan!

    BalasPadam
  34. gB...

    maka - biarkanlah gambar itu bercerita. :)

    BalasPadam
  35. Reen...

    sedihnya, makanan yang disediakan oleh pihak hotel 'asal ada' je. :(

    BalasPadam
  36. Hani...

    jumlah kursus kakcik dah melebihi had yang ditetapkan. Syukur. :)

    BalasPadam
  37. Adikku Samad...

    bersembang? ish ish ish.... ;-)

    BalasPadam
  38. Pn Dr...

    tak ngantuk aihhhh... rasa nak tido jeee! :)

    BalasPadam
  39. IM...

    kenyataan yang tidak boleh dinafikan. :)

    BalasPadam
  40. Eri-chan...

    macam takde perasaan je , kan?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com