...tahun lepas punya cerita ni...
Untuk dua pagi kami bersarapan di cafe Putra Brasmana Hotel. Alhamdulillah, makanannya tidak mengecewakan dari segi rasa dan cukup untuk mengenyangkan...
|
Puluhan tahun dahulu, suami berpesan : ambil makanan jangan banyak. Ambil sedikit dan rasa dahulu. Kalau sedap, boleh tambah lagi. Kalau tak sedap, habiskan sahaja apa yang ada dalam pinggan. Jangan membazir. Dan aku pegang pesanan itu hingga kini. Tak sedap bagi kita, mungkin ialah yang paling sedap bagi orang lain. |
|
Alhamdulillah. Walau hanya jemput-jemput dan telur dadar, ia sedap di tekakku. |
|
Kuih-muih (bukan kuih dan muih, ya) juga secukup rasa. |
|
Abang dan adik. |
|
Anak saudara bongsu (setakat ini) bersama Pak Saudara Bongsu (confirmed) |
|
Daku orang kampung 😁 |
|
Macam-macam ada termasuk bubur nasi, nasi lemak, mihun goreng, roti bakar dan lain-lain, tapi segan pula nak ambil gambar beriya-iya... |
|
Hargai makanan, elakkan pembaziran. |
dana paling geram kalau pi makan buffet kat hotel tengok pinggan orang yang ambil makan bertimbun lepastu tak abis, geram rasa... kita lak yang rasa macam nak habiskan... sayang betul
BalasPadamSelalu lalu ja,tak berkesempatan nk bermalam lg kt sana..
BalasPadamPatutnya makanan yang dibazirkan tu kena bayar
BalasPadamBabah mama pun pesan macam tu..ambil sikit dulu...kena dengan selera baru tambah..kalau kena dengan selera pun jangan tamak..takut hujungnya membazir.
BalasPadamsedap2 menunya
BalasPadambetul jugak, kan.. kuih-muih bukannya kuih dan muih, hahahaha
BalasPadamya betul tu, baik mcm tu drp membazir
BalasPadamBetullah cara macam tu ambil sikit dulu kalau sedap tambah lagi.
BalasPadam