Kawan-kawan kakcik

Ahad, 25 Januari 2015

Kalau berkunjung ke Vietnam, jangan sesekali menyewa beca...

...atau anda akan 'disembelih' hidup-hidup...

Ada yang terkena sampai ratusan ringgit tau.  Sebelum naik dia cakap lain, siap tunjuk testimoni lagi.  Bila dah turun, memang kita akan 'terkena'.

Berhati-hatilah.

19 ulasan:

  1. Alhamdulillah Kakcik sudah sampai di Vietnam, seronoknya.... Latar belakang dalam gambar iaitu bangunan di sana pun seperti terdapat di Malaysia. Selamat melancung Kakcik.

    BalasPadam
  2. Kalau dekat-dekat jalan kaki aje, dapat juga exercise kat negara orang.... hehehehehe....

    BalasPadam
  3. Kakcik ke Hanoi atau HCM City...

    BalasPadam
  4. kita jalan kaki dengan naik bas kakcik..tapi taxi pun ok jugak..kna carik yang hijau tu

    BalasPadam
  5. eemm.. t.kasih kakcik atas ingatan.

    BalasPadam
  6. selamat melancong kcik..smga urusan dpermudahkan ..amin....bahaya juga ye..dah lah kita tak faham bahasa di..kena tipu lagi

    BalasPadam
  7. hati-hati kak cik diperantauan....ce wah, selamat bercuti :)

    BalasPadam
  8. Kenapa kak chik??? Kak chik terkena ke

    BalasPadam
  9. Sblm pi mmg dah research psl vietnam ni...bukan beca je kakcik...teksi pun kena hati2

    BalasPadam
  10. Amboi kakcik!Best no...dpt melancong ke Vietnam.

    BalasPadam
  11. Masa kami pergi dulu dah di nasihatkan jangan naik beca

    BalasPadam
  12. terima kasih atas maklumat ini...

    BalasPadam
  13. Mesti kakcik dah terkena huhu..thanks for the info

    BalasPadam
  14. tourist guide kite dulu ... mmg dah pesan .. klu nak niak teksi pun naik yg warna putih sahaja jgn naik yg warna hijau tu .... yg putih tu berdaftar.... yg hijau tu cam prebet sapu la ... xde meter ...

    BalasPadam
  15. Habis tu Kakcik senyum sikit punya manis atas beca berkilat-silau-mata-memandang, berapa bayarannya tu? Ke dah tak terkira 'happy' sebab melabur banyak sangat ni?

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com