Kawan-kawan kakcik

Rabu, 10 Disember 2014

Sila buktikan anda bukan robot...

...tiba-tiba banyak pula blog yang ruang komennya meminta pengesahan (mungkin diset secara automatik oleh blogspot)...

Kadangkala sampai kena kecil besarkan mata
untuk membaca huruf yang senget benget itu...

24 ulasan:

  1. Dulu saya pun pernah jumpa. Agak malas sebenarnya nak layan, tapi kadang tu sebab kita dah taip, terpaksa la juga meniru tulisan senget penget tuh!

    BalasPadam
  2. a ah btl2...blog yg xpnh2 ad benda ni pn tetibe ada, kenapa ye?? contoh blog ben..mcm pelik je

    BalasPadam
  3. blog dana pun camtu kakcik, tibe2 je... nk try pi kt setting lah boleh tak buang itu benda

    BalasPadam
  4. iye mak....tetibe macam ramai kene pulak benda nie

    BalasPadam
  5. eh, betullah kak. saya pun perasan. Baru je kena kat blog kak zakie ni tadi. Biasa takde. heran.

    BalasPadam
  6. Entahlah kenapa kakcik. Kakak pun sama. Tapi pakai taram tulis dia tetap publish juga kakak perhatikan walau kita betul ke tak sebab kadang tak clear...

    BalasPadam
  7. hilang mood nak komen blog yg ada verification code
    sy buang benda tu kat blog saya, lgpun komen kat blog sy kena approve, hihi

    BalasPadam
  8. Sehari dua ni, saya rasa blogger agak 'weng' sikit la Kakcik.

    BalasPadam
  9. salams kak, minggu nie ramai pulak yg kena mcm nie kan....saya kalau suruh teka2 nie saya malas terus stop nak nak tinggalkan jejak...lecehkan.....

    BalasPadam
  10. betul tu..saya dah ubah, tapi ia tetap jugak jadi cam gitu..(mcm ler ramai sgt nak komen blog saya kan..huhuu..)

    BalasPadam
  11. Rasanya ada sebab kenapa blogger buat macam tu.Pernah ada orang gila komen dekat blog seseorang dan tulis mcm mcm...nayakan.

    BalasPadam
  12. kes ni dah 2,3 ari...ntah apa masalah blogspot agaknya...saya tukar pop up ke embedded komen

    BalasPadam
  13. Kdg2 malas jugak nak layan
    Itu yg bila baca tp tak komen

    BalasPadam
  14. Pttlah sy tgk ada byk komen yg nak kena verify. Adeh! Np blogspot ni eh?

    BalasPadam
  15. kalau rajin layan... agak2 banyak kojer... bolayan laaa

    BalasPadam
  16. As-salam kakcik..

    saya pun perasan hal ni.. kat blog sendiri pun ada sedangkan saya tak setkan begitu.. nampaknya kenalah lebih rajinkan diri dan lebih kecilkan mata he..he..

    BalasPadam
  17. Banyak blog hadapi masalah ni sejak 3 hari lepas. Blog saya pun kena, tapi bila check dekat setting OK pula, tak pula ruang verify bertukar kepada 'yes', masih 'no' jugak... Akhirnya saya isikan ruang verify itu sekali lagi & sent...rasanya sekarang dah Ok kot....

    BalasPadam
  18. blog yan dah tak ada benda ni..memang payah..ayatnya kadang kadang bercantum

    BalasPadam
  19. Aisehhhh...kat saya pun ada....nyampah tul

    BalasPadam
  20. haah la...patut la x banyak dapat komen dah...

    BalasPadam
  21. ye la kakcik..akak pun terkejut juga mulanya..rasanya dah semua kotak komen ada ni

    BalasPadam
  22. ana dah buang word verification awal2 dulu, tak tahulah kalau sekarang di auto ada balik kak cik,memang tak suka pun beda alah ni..:)

    BalasPadam
  23. Saya pun terasa 'siksaan', kak. Dahlah saya ni rabun dekat. Siksa jiwa raga saya bila kena buat verification macam ni. Dahlah saya mengomen tak ingat dunia. Siksa hidup alam maya macam ni tau!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.