Kawan-kawan kakcik

Rabu, 10 Disember 2014

Sakit kepala sangat-sangat...

...sudah dua hari menahan rasa macam nak meletup ni...

... dah makan ubat

... dah tidur

... dah cuba petua

... dah tak tahu nak buat apa

- ujian kecil dari DIA...

Ada petua kata tutup lubang hidung sebelah kanan dan bernafas
hanya melalui lubang hidung sebelah kiri untuk lima minit bagi
mengeluarkan 'angin panas' dalam kepala...

Mungkin juga masalah sakit kepalaku ini berpunca dari mata...



16 ulasan:

  1. hmmm kak cik migrain ke tu? atau mungkin ada darah tinggi?

    sy kalau sakit kepala tu.. hmm...mmg kalah laa jugak.. huhuhu

    BalasPadam
  2. Semoga ceppat sembuh..banyakkan rehat & jgn stress2..

    BalasPadam
  3. semoga cepat2 hilang sakit kepala kak cik, ana kalau pening sgt kena tidur dalam setengah jam pun jadilah kemudian In Shaa Allah ok,

    BalasPadam
  4. get well soon kak...harap2 cepat sembuh

    BalasPadam
  5. Kakcik kena pi periksa kat klinik lagi nih.. Ngeri juga jika sakit kepala, takut ada sakit-sakit lain yang tak dijangka. Tak rugi ulang pi klinik lagi buat medical check-up, mungkin full medical check-up...

    BalasPadam
  6. rehat kan mata tu kakcik..pejam mata baring jangan terdedah sanagt mata tu dengan cahaya..

    BalasPadam
  7. Check BP kakcik..
    Kalau BP ok, terkawal, sakit kepala( dan juga badan2 tu), boleh jadi part of symptom hyperthyroid yg kakcik alami tu...sebab fiza sendiri kadangkala rasa sakit kepala, especially bila dia kepenatan ( dia pun, hyperthyroid)

    BalasPadam
  8. Kdg2 kan kakcik kita makan makanan di kedai makan pun boleh buat kita pening2 dan sakit kepala.. Sebab depa guna banyak ajinomoto. Ada beberapa kedai makan yg saya elakkan dari kunjungi...
    Take care kakcik.

    BalasPadam
  9. aduhaiii sakit kpala kakcik...ye kakcik cuba chek mata

    BalasPadam
  10. Kakcik .. Ella pun pagi ni sakit kepala tapi dah baik. Cepat sehat ye kakcik,

    BalasPadam
  11. jgn lupe jumpa doc ye kakcik... dana pun tak tahan klu dh sakit kepala menyerang....

    BalasPadam
  12. sakit kepala adakala tidur boleh hilangkannya. tapi ada masanya macam diri saya sendiri, lagi tidur lagi sakit. Itu tandanya saya kena keluar dan bersukan.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com