Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 21 November 2014

Padah tertidur menjelang waktu Zuhur...

...tiba-tiba pula rasa penat dan mengantuk, padahal surirumah saja pun.  Arjuna-arjuna yang hendak pergi solat Jumaat dan kemudian bila balik tengok makcik ni masih tertidur, tak seorang pun sudi kejutkan.  

Dah cuba bangun sendiri, tapi macam tak boleh nak bangun.  Siap mimpi apa-apa entah.  Mujur tak terlajak sampai Asar!

Bila bangun terasa sejukkkk sangat.  Rupa-rupanya pendingin hawa terpasang.  Teraba-raba mencari alat kawalan jauh untuk matikan suiz.  Berkali-kali tekan, pendingin hawa tak tertutup juga.  Dalam mamai, mulalah rasa nak marah.

Sekali tengok dan berfikir semula dengan waras...

laaaaaaaaaaaa... patutlah punnnnnnnnnn....

Makcik gunakan alat kawalan jauh ini rupa-rupanya.  Sampai bila pun tak akan berfungsinya untuk tutup pendingin hawa...  

haaaa...tidur lagi sebelum menunaikan kewajipan!

13 ulasan:

  1. hahaha...diorang kesian tengok kakcik kepenatan agaknya..

    BalasPadam
  2. hahahaha...
    Baik kakcik check kat bawah, kot2 Abang Bob nak tukar channel Astro guna remote ekon!

    BalasPadam
  3. saya pulak terbalik.. ingatkan saya pegang hp, rupanya saya pegang remote aircond.. huhuhu..

    BalasPadam
  4. Syoknya mak tido smpi mereka segan nk kejut. Tak terbukak pulak tv tu mak tekan2 remote tu.. Hehe

    Letih sgt ye mak hari ni?

    BalasPadam
  5. hehehehe.....tergelak saya baca entry ni kak...kak letih la tu...

    BalasPadam
  6. hahaha...sib baik remote tu tak kena baling...
    sunyi plus sejuk...memang nikmatlah untuk lelapkan mata...kannn...

    BalasPadam
  7. seronoknya kalau dapat tidur kan kakcik..acik ni jenis susah tidur siang..klau malam..bak kata arwah mak acik..mata belalang lom pecah acik dah tidur..

    BalasPadam
  8. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    BalasPadam
  9. hahhaha...lawak la kakchik..tekan sampai tenggelam butang dia pun tak jadi apa nih..heheh

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum sis..
    hihhi..cerita sis ni..kalau orng sabah sebut "mamai"..mksudnya...mcm crita sis..cari remote aircond lain plak yg dpt..hihhi.
    salam perkenalan sis..jmput singgah blog sy..sangat baru lg dlm dunia blog ni..
    naniarshad.blogspot.com

    BalasPadam
  11. kalau terlajak sampai ke asar macam2 mimpi merapu datang

    BalasPadam
  12. Kehkehkeh..mmg mamai betul tu. Ada time termimpi yg dah solat, so continue tido. Padahal belum. Tu mmg org kata setan nak kaco..hehe

    BalasPadam
  13. Sampai tahun depan pun tak dapat tutup air-cond macam ni, kak.... Hahaha.... Kalau tidur siang ni mesti bila bangun rasa macam sedih, sayu, tension je memanjang!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.