Kawan-kawan kakcik

Rabu, 10 April 2013

Dia tidak malu untuk belajar memasak...

...walaupun dia satu-satunya pelajar lelaki. Syabas Bangcik.










Pagi ini Bangcik bawa lasagna yang diadun dan dimasaknya sendiri untuk kawan-kawan sekolahnya (untuk kali yang entah ke berapa).  Malangnya, mak dan ayahnya yang kena keluarkan modal tanpa pulangan!  Bangcik juga menjalankan perniagaan tudung secara kecil-kecilan melalui akaun facebook.  Kunjungilah Min's Hijabista untuk mendapatkan tudung-tudung dengan harga murah.

45 ulasan:

  1. ini sudah bagus. memasak sepatutnya kerja yang takde sempadan jantina...

    BalasPadam
  2. Peh! Elok digalakkan lagi ni Kakcik. Dah nampak minat tu.

    BalasPadam
  3. bagus bangcik...keep it up.Semoga ramai lagi anak lelaki mcm dia.Tak kurang machonya kalau pandai bidang ini.

    BalasPadam
  4. good boy...tak perlu nak malu kan kakcik...great chefs are mostly men

    BalasPadam
  5. Saya kagum dengan keyakinannya. Takper Kakcik. Itu namanya pelaburan.

    BalasPadam
  6. Kagum dgn bangcik... tak payah malu sebab kita tahu niat kita buat sesuatu perkara... chef terkenal ramai lelaki kan... jual tudung pun bagus... bisnes minded tu :-)

    BalasPadam
  7. wah ank bujang kak chik....fruits tart....sukeee....

    psss...haah kak chik...bleh kenduri sekampung dah...

    BalasPadam
  8. Salam Kakcik..

    wah.. bagusnya BC.. tumpang bangga saya dengar.. All the best utk dia..

    BalasPadam
  9. Bagus tu kakcik..bagus!
    Ilmu tuhan itu luas, termasuklah ilmu memasak..Dan ia tak tertakluk hanya kepada wanita.

    BalasPadam
  10. Syabas Bangcik....
    Raya tahun nih meriahlah meja kat rumah KakCik *wink*

    BalasPadam
  11. Bagusnya. Bangcik minat memasak. Untung klo buat menantu nih ☺☺

    BalasPadam
  12. orang lelaki kalo pandai memasak mesti sweet :)

    BalasPadam
  13. Bagus tu bangcik klu minat dlm bidang tu apa salahnya skrg nie bidang masak memasak pun menjamin masa depan yg cerah.

    BalasPadam
  14. Inilah lelaki hebat..pada hemat saya!

    BalasPadam
  15. hebat, Bangcik! Gaya ada, talent pun ada.. tahniah utk Kakcik! Menurun dari Kakcik jugak ni...

    BalasPadam
  16. hehehe..
    kalau en. suami ada, dia yang akan masak kat rumah.. ;)

    BalasPadam
  17. Caya laa Bangcik.. Rajinnyaa meniaga dan memasak

    BalasPadam
  18. tak mustahil, anak muda ni akan jadi jutawan satu masa nanti, caya laa....

    BalasPadam
  19. Rajinnya Bangcik...

    Tak apalah Kakcik keluar modal niat sedekah lah.

    BalasPadam
  20. bagus anak kak cik, ada kawan2 saya, bila lelaki memasak, diorang kata mcm perempuan, saya pon suka memasak, janji buat benda yang kita suka

    BalasPadam
  21. lepas ni kak cik... dah boleh gantung tangan hahahahah ... periuk tak leh ... bang cik nak guna

    BalasPadam
  22. Nampak macam fruit tart je.. Insyaallah, satu hari nanti boleh jadi bisnesman besar! Amin

    BalasPadam
  23. lepas ni bleh saing ngan che mat gebu le. hehehe

    BalasPadam
  24. Mesti bangcik pro lepas ni..baguslah kalau minat memasak..boleh gembirakan hati orang yang makan makanan yg kita masak itukan sedekah

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum,
    Hebatnya Bangchik.

    BalasPadam
  26. bertuahnya kakcik....mesti bangcik seorg anak yg penyayang n mengambil berat ttg org2 dipersekitarannya....

    BalasPadam
  27. rajin usaha, insya Allah terima hasilnya...

    BalasPadam
  28. wah...ada kebaranian la. saya pun tak semampu itu

    BalasPadam
  29. Tak salah org lelaki pandai didapur kan..tentu bangcik banyak tlg ibunya didapur ni kan..

    BalasPadam
  30. Tabik Bangcik! Takpa la, la ni mak ayah huloq modai dulu. Nanti bila dah berjaya, konpem Bangcik takkan lupakan mak ayah punyalah :)

    BalasPadam
  31. GOOD JOB BANGCHIK...KENA SERAP MINAT AWAL2..

    BalasPadam
  32. bagus tu kakchik.. bab modai tu,, siapa lagi nak bagi kan.. hehehe

    BalasPadam
  33. woow nyamiii sadapp... kunjungan dari sahabat blog, tidak lupa menyertakan komentar dan join, kalau ada waktu luang silahkan singgah di blog saya, mohon tidak lupa Join baliknya :)

    BalasPadam
  34. apa nak dimalukan..kena bangga...tak semua laki nak masak ;)

    BalasPadam
  35. bagus la kakcik anak lelaki suka memasak.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com