Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 15 Februari 2013

Usah tolak rezeki...

Rezeki itu sebenarnya dari Allah, jika Dia tidak mengizinkannya untuk sampai kepada kita, apa cara pun tidak akan sampai juga...

24 ulasan:

  1. Salam kakcik;

    Rezeki dlm pelbagai bentuk... jika rezeki mcm dalam gambar tu dan kena pada ayatnya.. maka itu rezeki RASUAH namanya...

    Mak Bapak dan Tok Guru saya tak ajar beri/terima RASUAH berdosa tuuuu.... nauzubillah...

    BalasPadam
  2. amboi2...BR1m nak naik lgi ke...rezeki2..
    selamat pagi bonda

    BalasPadam
  3. ye mak..rezeki dari Allah..cuma yg berbeza cara bagaimana rezeki tu disampaikan kepada kita kan..

    BalasPadam
  4. tapi yg ni macam ada bau2 rasuah kan..kalau aku menang ko dapat, kalau aku kalah siap ko huhu

    BalasPadam
  5. Cuma sedihnya golongan pertengahan macam kita ni kakcik selalu terkeluar dari senarai sasaran. Kenapa ye? Agaknya undi kita dia tak haraplah tu...

    BalasPadam
  6. Hehehe...saya bukan dalam senarai penerima BRIM...

    BalasPadam
  7. Saya terbayang bila tabung ajaib ni kekeringan,adakah lagi segala BRIM,TRIM,KRIM ni.
    Skrg ni nampak macam santa claus saja...hoho..bagi hadiah.
    Tak menjadikan rakyat malaysia berdaya maju tapi berdaya tunggu...tunggu ehsan.tunggu hadiah...entahlah.My two cents.

    BalasPadam
  8. politik2... hmm... bila daulah Islamiah tak ditegakkan... :)

    BalasPadam
  9. Tetap bersyukur dengan rezeki yang ada...:D

    BalasPadam
  10. sebenarnya inilah jenis ugutan yang dimaksudkan...

    BalasPadam
  11. Jangan lah disogokkan duit duit duit ni...bukan ni yg rakyat dambakan sgt...

    BalasPadam
  12. Assalam KakCik
    Tepuk dada tanya selera ...
    Kalau undi BN pun, tak bermakna dapat apa2 imbuhan (bak kata omputih it's a matter of choice)

    DAN

    Kalau ambik duit tu pun, tak bermakna BN dapat undi. Sesiapa yg dapat duit tu kalau nak pahala lebih (tak nak makan rasuah), bolehlah sedekahkan aje... *CS, yg tak itu dan tak ini*

    BalasPadam
  13. Betul..betul..kalau rezeki tu tak kena sumbernya, wajib ditolak kak....

    BalasPadam
  14. saya rasa BR1M ni bagus. datangnya duit dari tax rakyat yang kaya-raya jugak. jadi dari merapu bina bangunan tinggi2 berlumba2 dengan negara2 lain di seluruh dunia baik bagi kat rakyat yang memerlukan. cuma yang tak layak tu janganla menipu, dah confirm zalim ambil hak orang yang sepatutnya.

    BalasPadam
  15. Kalau kerajaan nak bagi..ambik aje laa..kan..rezeki tuh..

    BalasPadam
  16. sy tak layak nak tima brim, kak...sebab tu jrg komen psl brim ni hehe :)

    BalasPadam
  17. Hehe saya memang tak layak terima BR1M tu, tengok dari jauh sajalah :)

    BalasPadam
  18. dee pun tak layak BR1M...sedih ;(

    BalasPadam
  19. Bkn setakat nk naik jadi seribu, td tgk berita, brim akan diberi setiap bulan kalo kerajaan terus diberi mandat utk memerintah. Huhu... Kan bagus kalau buat prasarana yang boleh dimanfaatkan oleh seluruh rakyat tak kira la miskin ke kaya.

    BalasPadam
  20. ada beberapa komen kat atas tu yg buat pns hati..haha...kesian mereka!

    BalasPadam
  21. mana yg wajib dapat tu dapat la..x wajib tu jgn la menipu..x elok..x berkat..alhamdulillah SA dapat..tp kelompok ke 2.

    BalasPadam
  22. Assalamualaikum Kak Cik

    ambik2 jangan tak ambik

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.