Kawan-kawan kakcik

Khamis, 13 Disember 2012

Macam mana nak mohon cuti ni?...

Buka pagi tadi, tertulis seperti dalam petak merah itu.

Bila buka sebelah petang... eh! ada perlanjutan masa pulak!
Tak kira boleh mohon atau tidak, kakcik nak bercuti juga.  Bukan salah kakcik.  Dah beberapa hari cuba, ada saja masalahnya... :(

22 ulasan:

  1. assalamualaikum kakcik...betul tu kalau dah ada masalah kena juga bercutikan...:)

    BalasPadam
  2. amboi..tekad sungguh kakcik nak bercuti!

    BalasPadam
  3. boleh eh kakcik...x kena apa2 tindakan ke main cuti je...

    BalasPadam
  4. ala cian mak..sy apply semalam ok lagi..gigih apply awal2 w/pun ujung bulan baru nak bercuti sebab memang dah tau hrmis akan dilanda tsunami

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dua tiga hari lepas, talian hrmis kat pejabat mak memang bermasalah. Tambah dengan masing2 nak kemaskini SKT bagai...

      Sebenarnya, mak dah mohon cuti untuk tarikh 26-28/12, tapi terpaksa batal atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Mak nak mohon semula untuk tarikh 17 & 18/12 serta 31/12. Sangkut la pulak... Tapi mak dah maklumkan pada pentadbir cuti...

      Padam
  5. Kak cik ...nak mohon cuti kena guna hrmis kaaa.... gila kuang tu .....server depa selalu je down ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya... dah jatuh hukum wajib guna hrmis tu untuk mohon cuti... :(

      Padam
  6. ada-ada jela kan..moga kakcik dpt bercuti dgn tenang :)

    BalasPadam
  7. hrmis tu apa? macam bau2 hamis tak?haahhaha

    BalasPadam
  8. cakap kat bos, print screen ja notis tuh..
    hamboihhh.. over tau HRMIS neh..
    Mak nak cuti lama sgt ke? kautim ngan boss je lah.. hehehe

    BalasPadam
  9. Kalau permohonan dalam talian macam tulah kak cik. Server problem tu jadi masalah utama.

    BalasPadam
  10. moga semuanya baik2..
    hubby kakcik dh selamat operation?

    BalasPadam
  11. Kat tempat makchaq permohonan cuti dah tutup 2/12/12 untuk tahun ni.. sapa yg x apply/plan cuti, x leh cuti kecuali EL..

    BalasPadam
  12. Selamat bercuti, kakcik. Semoga suami kakcik telah pulih dan sihat.

    BalasPadam
  13. As salam Kakcik,

    Boleh apply manual tak? Kalau dulu saya apply manual kalau sistem prob... cuti jgn tak cuti...hikhik

    BalasPadam
  14. payah juga kakcik bila berurusan dengan mesin ni...kalau dengan manusia, ada perikemanusiaan..takkan mesin ada perikemesinan..

    BalasPadam
  15. hurmm susah macam nie
    nampak gaya kena beritahu manual lah kan .. ;)

    BalasPadam
  16. ggrrr... itu pun masalah jugak tu kakcik.. geram je rasa..

    BalasPadam
  17. sesekali kena gak cuti rehat2 kan diri kan kakcik

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.