Kawan-kawan kakcik

Selasa, 2 Oktober 2012

Tak ada maknanya nak dipandu laju-laju...

... kalau akhirnya surat saman yang menunggu ...


Lagipun apa perlunya memandu bagaikan terbang, tidakkah takut nyawa sendiri melayang.  Kalaupun tidak teringat pada yang tersayang, jangan sia-siakan hidup selagi berpeluang...

notataksiapatanya : petang ini ada temujanji dengan doktor pakar lagi ...

19 ulasan:

  1. dahlah skrg banyak trafik light..
    celah mana dia nak laju2 tu hehe.

    BalasPadam
  2. laju tang mana kalo highway pun penuh kereta..

    BalasPadam
  3. kat highway pun penuh kenderaan, pandu kenderaan mahal pun kena slow jugak.. ;)

    psstt: moga semuanya berjalan lancar..

    BalasPadam
  4. Pakchaq baru telefon semalam, kereta kena saman kat Lancang, kuantan, Amir la tu... Kelas start pukui 2.30, pukui 10.30 dok kat Purtajaya lagi.. Jenuh pesan.. Tapi tak dengaq... Terbang RM150.00....

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum kakcik.. rasanya kat kl ni.. susah nak laju2 kalau dah jem manjang.. tu yang kalau dapat peluang tu pecut laju kemain! huhu
    semoga kakcik dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga..
    lama tak dengar khabar berita..rindu menyelubungi.. =)

    BalasPadam
  6. gerenti polis trafik suka jadi papparazi lepas nieh:)

    BalasPadam
  7. Kak Cik...

    Aina kat higway mentain 110km/jam je tapi kadang2 tertekan jugak 130km/jam....ehehee...

    BalasPadam
  8. tak payah keter mahal2... viva pub bleh terbang 140km/j.. ehehhe

    BalasPadam
  9. kereta sedap mmg tak terasa dah dibawa dgn laju... cuba bwk kancil, dgn tingkap terbuka xde air-cond... bwk 80 je dah terbang tudung kikikik...

    BalasPadam
  10. betul..beli kete mahal2 pun bknya leh bawak laju..nyawa xde tukar ganti.duit pun bknya slalu ada dlm poket kalau jadi apa2 huhu

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Kak Cik

    moga kesihatan bertambah baik

    BalasPadam
  12. bawa slow2 pun sampai juga.
    Tak mampu pakai kereta import.

    BalasPadam
  13. hehehe... paling risau bila dapat surat "mengeley"

    BalasPadam
  14. yupp mama selalu ingatkan abah, buat apa nak melawan lori sedangkan lori tu kalau melanggar atau dilanggar dia tetap 'menang'.. moral of the story: 'bersopan' di jalan raya tak da ruginya..

    BalasPadam
  15. membanyakkan saman lagi ada la..ahaha

    BalasPadam
  16. ayu ingat lg era hujung 80an. kereta abah (honda ct) alarmnya berbunyi bila dipandu 120km keatas. kami 3 beradik akan kata.. abah.... jgn bw laju. Bom akan meletop..
    hahaha


    (moga dipermudahkan urusan ke pakar nanti)

    BalasPadam
  17. saya setuju kakcik... lagi rugi kena saman

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.