Kawan-kawan kakcik

Rabu, 3 Oktober 2012

Penjagaan kaki bagi pesakit 'kencing manis'...

Bila kakcik ke klinik/hospital kebelakangan ini, kakcik suka mengambil risalah yang disediakan untuk berkongsi maklumat yang ada kepada yang sudi membaca...







Semoga ada manfaatnya.  Terima kasih kepada Kementerian Kesihatan Malaysia yang mengeluarkan risalah ini.

19 ulasan:

  1. mekasih kakcik sbb bg kongsi, berguna nih... utk peringatan bt kite jugak walaupun takde kencing manis...

    BalasPadam
  2. terimakasih atas perkongsian ini....bila teringat kencing manis...automatik teringat kaki kena potong hehe...

    BalasPadam
  3. terima kasih kakcik atas perkongsian baik yg sangat berguna ini..

    BalasPadam
  4. terus tgk kaki sendiri, nasib baik tak terus rasa..tq perkongsian ini kakcik..:)

    BalasPadam
  5. boleh bagi kat ayah mertua ni
    thanks ma

    BalasPadam
  6. membaca amalan mulia..ada jiran dulu mak dia cuci kaki anaknya yang kena potong dengan air rebusan bakawali..pahit gila kalau diminum air tu..tapi mujarab katanya..wallahualam..

    BalasPadam
  7. org ada kencing manis, setiap malam sebelum tido kena belek tapak kaki..check kot kot ada luka yg tak disedari..

    BalasPadam
  8. tq share info ni kakcik.
    kadang info2 mcm ni kita terlepas pandang nak baca.

    BalasPadam
  9. mcm my mum...la ni x rasa apa kaki dia..tau2 dah luka jer...even kena gigit nyamuk pun leh jadi kudis..huh...bahaya...

    BalasPadam
  10. terima kasih kerana berkongsi info.

    BalasPadam
  11. Kena jaga betul2 kaki kalo kena kencing manis. Macam mak kawan saya, dia letak kaki dia atas bantal panas sampai tak sedar kaki dia dah melecur.

    BalasPadam
  12. Saya pun suka baca risalah KKM, tapi selalu nya bila baca rasa insaf/takut dgn penyakit yang pelbagai tu tapi lepas tu cepat jer dah lupa.....

    BalasPadam
  13. sejak sy berkecimpung jual supplemen ni salu jumpa kes kaki pesakit kencing manis..salunya mmg sy suggest propolis je sbb propolis cpt keringkan luka

    BalasPadam
  14. good sharing..x sesia KKM keluarkan pamplet ni kan..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com