Kawan-kawan kakcik

Selasa, 11 September 2012

Abil dituduh 'guna isteri' untuk dapatkan gelaran Datuk...

Entah apalah agaknya yang tak kena dengan penghantar sms ini, ya?
Pernah kakcik tuliskan sewaktu membuat catatan pertama tentang Abil
di blog ini dulu 'kalaupun enggan membantu, usah diluluhkan hati yang luka itu'

Untuk kisah selanjutnya tentang isi hati Abil, bolehlah baca di Kelab Greenboc INI.

Gambar ini kakcik rakam sendiri sewaktu berkunjung ke rumah Abil dan Gee tempohari.

21 ulasan:

  1. sy betul2 tak fhm dgn org yg suka provok mcm ni.org tgh susah jgn la di tambah lg...Allah SWT maha adil tau..dunia ni booolat je!

    BalasPadam
  2. org yg tulis sms tu jenis takde hati kakcik... biarlah depa, Allah blum nk uji depa....

    nk reka cite apa nyer en Abil tuh?ish manusia nih kadang2 ntah apa2 lah kt otak mereka, mendengki je kejenyer... ish geram la pulak

    BalasPadam
  3. Kalau tak nak membantu pun janganlah jadi hantu pula...tak sekolah betullah orang camtu..

    BalasPadam
  4. Kenapalah ada org yg bersikap mcm nih.

    BalasPadam
  5. Sepatutnya guna akal sebelum nak berkata atau menulis apa2..lihat lah sendiri...kalaupun ABIL perlu promotekan diri dia..itu adalah semata-mata utk membantu isteri dia...bukan sedikit keewangan yg diperlukan bukan sedikit tenaga yg digunakan dan bukan sedikit perasaan yg harus ABIL korbankan...

    BalasPadam
  6. Salam kakcik..

    Sebenarnya org yg berfikir sedemikian mencerminkan dirinya yg sebenar..dia bercakap tentang diri dia agaknya..kesian dia kan..mental kot..

    BalasPadam
  7. sungguh benar orang itu tiada perasaan atau hatinya telah mati lalu boleh saja berfikir dan berkata tanpa hati dan perasaan seorang insan... apakah?

    BalasPadam
  8. Astaghfirullah... Sampainya hati orang nie...

    BalasPadam
  9. apa jenis manusia yg berfikiran begitu..ish..ish..
    kalo begitulah orangnya.. tentunya hatinya lebih hitam dari segala-galanya..

    Utk En Abil.. semoga tabah hadapi cubaan ini. abaikan shj.
    SEmoga isteri beliau kembali sembuh.. Aamiin..

    BalasPadam
  10. Ya Allah... napelah ada org macam ni.. apa masalah mereka pun xtaulah.. blh plak cakap camtu...

    BalasPadam
  11. tulis punya tulis, cerita punya cerita, dapat derma pun belum tentu, apa ke hal nyer nak sampai ke dapat anugerah bagai.... biarlah orang yang mendengki tu. semoga abil semakin tabah.

    BalasPadam
  12. inilah dinamakan manu bin sia ..
    tapi manu bin sia nie , nama sahaja manusia tapi berhati BUSUK sebusuk2 nya

    x fikir ke .. bila2 masa allah akan sampaikan dugaan lebih dasyat pada diri kita dari ABIL nie !
    adehh tensi saya baca kak
    bukan nak rasa simpati malah mengeji
    ABIL nie sebaik2 suami yg pernah saya jumpa ..
    dlm 100 mujur ada 1 sahaja kak ..

    semoga dia mendapat ganjaran setimpalnya dari apa yg dia korbankan buat isteri tersayang
    dan saya rasa kalaulah gee boleh sedar dan berkata2
    pasti x ada air mata diatas pengorbanan suaminya ini
    huhuhu ( hiba dgn penderitaan mereka nie )

    BalasPadam
  13. Abil ini persis IM juga rupanya. Cuma fenomenanya berbeza...

    BalasPadam
  14. As salam Kakcik,

    Agaknya dia jeles kot... Sebab nak buat blog tak reti, nak glamer xde bahan... biasanya org gini mmg hatinya gitu... ish... Sabarlah Abil... Kita terus bg sokongan buat Abil & Gee... Doa byk2... Cabaran buat mereka... Tetiba rasa sedih! Teruknye org tu... bersangka buruk byk kuman kat hati dia tu...astaghfirullah...

    BalasPadam
  15. biasalah kakcik.. bila dah ramai yang tau kisah ni, tak mustahil ada yang bersikap macam tu.. apa yang penting abg Abil tau camane nak uruskan diri dan k.Gee.. org tu hanya pandai berkata-kata..

    BalasPadam
  16. astaghfirullah,ada jgk manusia mcm ni :( akak,jmput follow sy kmbali :)

    BalasPadam
  17. assalamualaikum Kak Chik
    Allah...nape lah sampai macam tu orang tu
    kat kat abil...tq kak atas perkongsian ni.
    kalau baca kat blog abil takde abil link kan kata2 ni.
    lagipun tak bagus kata2 negatif ni utk gee tau.

    saya tau kakchikseroja seorang yg prihatin.
    sejak sebelum akak dulu gi hospital swasta di kpg baru ttg PID tu lagi
    akak dulu ada sering bertanya ttg sakit apa saya sebenarnya
    cuma saya dan suami rasa belum ada kekuatan nak tulis kat internet.
    terima kasih kak chik

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.