Kawan-kawan kakcik

Isnin, 6 Ogos 2012

Iftar bersama keluarga di Batang Kali...

Tarikh : 5 Ogos 2012 bersamaan 16 Ramadhan 1433

Kek keju yang sedap

Menu utama - Laksa Sarawak

kuahnya

'laksa' itu sebenarnya adalah mihun

telur dadar dan isi ayam yang dihiris/disiat halus

ayam goreng

udang goreng

sambal dan telur rebus

kesian sikecil ini yang demam

sepupu rapat yang sekejap berbaik sekejap berbalah

macam-macam gaya

kek khas untuk mak a.k.a kakcik sempena ulangtahun kelahiran
yang akan datang - sebiji ini dibawa balik, hehehe... terima kasih, Zie

Along yang telah berjaya menurunkan berat badannya sebanyak
beberapa gram eh... kilogram! Yang duduk itu bukan mak Along, ya. :)

kalau tak ada 'gajet' tak boleh ke?

Iman yang suka hati

set laksa Sarawak yang lengkap dan sedap
Sebenarnya, ada juga nasi yang kakcik bawa dari rumah bersama kari ikan merah dan sambal belacan.  Adik-adik kakcik juga membawa satu dua lauk tambahan untuk melengkapkan hidangan.  Syukur Alhamdulillah.  Semoga tautan yang terjalin antara kami tidak terungkai walau apa jua yang datang melanda.  InsyaAllah.

pavlova kesukaan ramai tidak ketinggalan disediakan oleh 'Puan Rumah'

21 ulasan:

  1. wahh kak seronok suasana nie
    ramai2 kan ..
    apa lagi macam2 gelagat boleh jumpe
    laksa sarawak tuu nampak sedap kak
    paling x tahan pavlova lahh ;)

    BalasPadam
  2. seronok nyer kakcik.. meriah betul menu2 tu!

    BalasPadam
  3. mornink kakchik..salam.nuzul al-quran wah..bestnya...pavlova tu kakcik..hehe

    BalasPadam
  4. seronoknyer iftar beramai2 gitu... wah2 dh dpt kek birthday yek kakcik...

    sedapnyer laksa sarawak... pyh nk jmpa yg sedap kalu kt kedai

    BalasPadam
  5. Ya Allah kakcik banyaknya makanan macam kenduri dah kakak tengok.

    Kakak pun nak ambil kesempatan ucap in advance buat kakcik Selamat ulangtahun kelahiran. Lebih kurang anak kakak dia semalam..

    BalasPadam
  6. meriahnya...
    seronok berbuka ramai dengan ahli keluarga nih..
    :)

    BalasPadam
  7. seronoknya..dah lama saya tak makan2 cenggini..

    :)

    BalasPadam
  8. meriahnya kak dgn makanan..seronok2

    BalasPadam
  9. sedapnye menu2 2......nk sikit...hee

    BalasPadam
  10. sedap juga laksa sarawak kan kakcik...saya pernah la makan sekali kat KLCC dulu

    BalasPadam
  11. sedapnyaaa....... (terembes air liur ni, takpe kak kakcik?) hehe

    BalasPadam
  12. bestnya kakcik berbuka dgn family ramai-ramai, mesti meriah kan

    BalasPadam
  13. alahaiii akak terliur tgk cheese kek tu

    BalasPadam
  14. Wah..semuanya lazat2..ni baru real sbb semua hasil airtangan sendiri..saya baru ni tak sempat masak pun berbuka ngan FIL sebab hari kerja..hehe. Ngan adik beradik plk tak sempat lg..sebab semua duduk jauh2..payah nk kumpul semua..
    oh laksa sarawak tu guna mee hoon ye kak chik..sedap nmpknya tu..!
    Moga ikatan kekeluargaan kian erat lagi..

    BalasPadam
  15. Kakcik.. meriahnya. seronok tgk keakraban keluarga. rindu pula nk makan laksa sarawak.

    BalasPadam
  16. bestnya sesekali berkumpul ramai2 camni.. mmg meriahkan

    BalasPadam
  17. ada kek,pavlova..uuihh bestnya...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com