Kawan-kawan kakcik

Isnin, 16 Julai 2012

Menjejak kasih di Batang Kali...

Kita merancang, tapi Allah SWT yang menentukan.  Rancangan kakcik untuk bertandang ke rumah Dato' LF  pada petang 15/07/2012 (Ahad) tidak kesampaian kerana tiba-tiba kakcik bersama suami dan adik-adik serta ipar-ipar mempunyai misi 'jejak kasih' yang tidak dirancang.  Tiada banyak cerita yang hendak dikongsi di sini, hanya gambar sebagai bukti...

Ada keperluan yang kita tidak sedar akan kehadirannya.  Cuma diingati
bila ianya tidak memberikan manfaat lagi - itupun sekiranya tiada pengganti.

Adik perempuan kakcik sibuk meminta kakcik merakamkan gambar awan itu.

Langit yang cerah walau ada sedikit gerimis yang menitis.

Menghalakan lensa kamera ke mana saja.

Adik-adik perempuan kakcik singgah membeli sedikit juadah.
Kakak mereka tukang ambil gambar saja.

Buktinya kami berada di Batang Kali.

Saya comel kan?

notataksiapatanya : sebenarnya badan ini adalah tersangat letih.  Dari hari Jumaat hingga Ahad, banyak masa dihabiskan di atas jalanraya...

30 ulasan:

  1. Mmg penat kan bila byk lokasi yg di tuju. Tp puashati bila hasrat tertunai :)

    BalasPadam
  2. family budak comel tu ke yg dijejak kak cik?

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. Salam Zila.

      Kakcik tak boleh nak komen di blog Zila disebabkan pengesahan perkataan itu. :(

      Padam
  4. kesian kakcik, berehatlah kakcik..saya pun rasa macam tak cukup rehat, jumaat -ahad ke kl, baru balik petang smlm.

    BalasPadam
  5. wah kak....berjalan sokmo erk.....best aaaaa....letih tu sementara jerk...pengalaman selama nya kak....kan...kan

    BalasPadam
  6. wah berjalan sungguh kakcik ye.

    BalasPadam
  7. kak chik kita pun sama kak chik,.... hari jumaat windows shopping dgn adik kita, hari sabtu letih ke sukan tahun Sumaiyyah dan hari ahad pulak dari rumah ke sekolah Qayyum kemudian balik kampung....adussss

    BalasPadam
  8. Si comel itu anak adik kakcik ke?
    Walau dlm kereta pun memang letih kalau berjalan jauh kakcik

    BalasPadam
  9. cantik2 pic kakcik amik sepanjang ke batang kali
    saya x pernah sampai layie akk huhuh

    BalasPadam
  10. salam kakcik... balik ke kampung saya tu...sekolah syed mansor ti sekolah saya

    BalasPadam
  11. Rehat byk2 Kakcik. Kali ni, catatan perjalanan Kakcik mmg aktif dr kebiasaan. Semoga sihat selalu.

    =D

    BalasPadam
  12. sabtu ahad semakin sibuk sekarang nie

    BalasPadam
  13. Tak per Kak Cik.. Banyak pahala menjejak kasih nie...semoga dipermudahkanNya... Amiiinnn

    BalasPadam
  14. Jauh berjalan luas pemandangan ye kak cik, kak cik ini link baru Aju ye http://ajumohit.com/feed tq kak

    BalasPadam
  15. Salam ..

    Waaa.. jauh berjalan .. :)

    BalasPadam
  16. assalamualaikum kak cik..
    lama rasanya tak tinggal komen kat blog kak cik ni..rindu pula..hehe

    BalasPadam
  17. ada kan genster nama Batang Kali kan dulu..?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yang itu bukan Batang Kali tapi Bentong Kali. :)

      Padam
  18. sy pon letih sgt, baru lepas cmping...

    BalasPadam
  19. padat aktiviti mak ni..mane la tak penat :)

    BalasPadam
  20. wah byk aktiviti dia .. bestnyer :)

    BalasPadam
  21. kakcik,
    jgn lupa berehat..kesihatan pun nak kena jaga.. take care kakcik..

    BalasPadam
  22. Mission acomplished tak?....kalau accomplished tahniah...klau tak..takpe cuba lg... ;-)
    Seronok la dpt kluar ramai2 dgn adik beradik kan :-)

    BalasPadam
  23. seronok bersama2 ahli keluarga berjalan..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.