Kawan-kawan kakcik

Selasa, 31 Julai 2012

Hidangan petang semalam...

Telur masin yang siap direbus kalau dibeli di Pasar Ramadhan, harganya
RM1.50 sebiji.  Yang dalam gambar ini, suami kakcik beli dengan
harga RM0.50 sebiji dan kakcik rebus semuanya (6 biji).  Setakat
rebus telur masin, Budak Sepet pun boleh buat!

Kari Ikan Bawal.

Roti Inti Sardin digoreng rangup.  Bila sejuk hilang rangupnya!

Ayam Percik ini Along yang beli.  Kalau kakcik tak silap,
harganya RM6.00 seketul. Dibeli di Moon's Kitchen.

Cukuplah dan syukurlah kerana masih ada makanan untuk mengalas perut...

32 ulasan:

  1. makan telur masin time2 bulan puasa mmg best sangatlah bagi kita kakcik...

    roti inti sardin tu bestnya...

    BalasPadam
  2. telur masin mkn dgn nasi panas2 mmg heaven..

    kdg2 layan masa sahur jugak ni sis..mmg rasa berselera sket hehehe

    BalasPadam
  3. terliur tgk telo asin .. walaupun ella kurang suka.

    BalasPadam
  4. alhamdullilah rezki tu kakcik

    BalasPadam
  5. sedap plak tengok telur masin tu..hihi...

    BalasPadam
    Balasan
    1. cakap pasal telur masin teringat doktor cakap..itu telur masin baby awak masa scan jantina ammar dulu....hihi

      Padam
  6. ye la..telur masin tu nampak seksi jer...

    BalasPadam
  7. Buka puasa ni makan lauk apa pun sedap =) Alhamdulillah

    BalasPadam
  8. suka makan telur masin yg tak berapa masin...

    BalasPadam
  9. masa sahur pg td lini rebus telur masin tuk en hubby....

    BalasPadam
  10. sedapnye akak...selamat berbuka puasa akak..:)

    BalasPadam
  11. telur masin lawan kari mmg ngamkan kakcik
    Insyaallah menu sy ptg ni kari+telur masin :)

    BalasPadam
  12. Sempat juga kakcik masak lauk nie semua ya.

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum my dear kakCiks:)

    Rezeki..Syukur!
    Nampak menyelerakan..:)

    BalasPadam
  14. sedap tu...tp ayam percik tu mcm mahal jek...hehe

    BalasPadam
  15. sedap nya kari bawal.. kalau anak2 saya suka kari penuh dgn bendi..

    BalasPadam
  16. salam kakcik..
    nmpk telur asin teringin makan nasi kerabu...

    BalasPadam
  17. kakcik meriahnya juadah berbuka...:)

    BalasPadam
  18. syukur alhamdulillah. telur masin tu memang pembuka selera. makan waktu sahur, memang kena sangat lah. kat sini harga dalam lingkungan RM 0.70 - RM 0.90 sebiji..tak pernah jumpa yang lebih RM 1..

    BalasPadam
  19. Ayam percik RM6 seketul....musti sodap giler ni....

    BalasPadam
  20. Teloq masin memang bestlah, I like :)

    BalasPadam
  21. As salam Kak cik,

    Telur asin mmg ngam sgt masa bulan Ramadhan ni! Bukak selera... ingat harini nak masak asam pedas tp klau ade telur asin kan syok...ngeee :)

    BalasPadam
  22. Ikan masin tu yg jadi pembuka selesa..makin di makan makin lapar pulak rasanya, kan kakcik...

    BalasPadam
  23. Ayam percik tu sangat menyelerakan.. Nur belum beli lagi untuk menu iftar tahun ni..

    BalasPadam
  24. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua hàng mỹ từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com