Kawan-kawan kakcik

Khamis, 5 Julai 2012

aje je (oh! bahasaku) ...

Mujur juga akhbar ini tidak diedarkan di sekolah-sekolah!
Gambar ini sebenarnya menunjukkan permukaan meja yang ditumpahi air.
Chik Att, RULZA dan makchaq nampaknya mempunyai mata yang agak terang.
Gambar di atas sengaja kakcik rakam (bukan tersilap tekan butang kamera)
semasa menanti hidangan sampai. :)

25 ulasan:

  1. teruknya editor paper ni....

    BalasPadam
  2. Apalah nak jadi,... camno leh lulus untuk pasaran..

    BalasPadam
  3. saya datang untuk mengucapkan terima kasih atas teguran kakcik atas kesilapan ejaan nama orang yang saya tag.

    psst .. tolong jangan bagitahu sama GadisBunge ye !

    * kali ini memang disengajakan.

    BalasPadam
  4. Alamak!... selalu guna dalam blog tapi kalau untuk media memang tak patut kan!

    BalasPadam
  5. suratkabar di malaysia makin lama, makin bertaraf sampah

    BalasPadam
  6. Aje yang ye. Mane membuatnye, yedak?

    BalasPadam
  7. sapa lah editor surat khabar tu....
    tak check betul2 ke????

    ehhhh... iols juga menggunakan bahasa yg tak betul
    hiks

    BalasPadam
  8. SMTI-Surat khabar guna bahasa pasar, akhirnya ke pasar juga, buat bungkus ikan, sayur, daging, ikan kering. Wartawan diaorang ni ambik ijazah kat pasar kot? he he

    BalasPadam
  9. budak tak sekolah kut jadi editornya..kejam tak ayat saya kak..hehe :)

    BalasPadam
  10. mcmmana boleh lepas kalau ejaan begitu kan..sgt tak perihatin..

    BalasPadam
  11. Salam Kakcik,
    media pun nak ikut peredaran zaman kot.

    BalasPadam
  12. Bia betul surat khabar tu. Blog sy pun tak simply2 gune perkataan aje. Adehh! Tepuk dahilah wahai editor! Baik bg sy je jadik editor klu mcm tu.

    >=p

    BalasPadam
  13. heheehhe..... kalu lah bdk2 baca paper ni comfirm diaorang ingt blh gune pekataan aje kt dlm esei

    BalasPadam
  14. Mesti ada cikgu bahasa ambil keratan ini utk dijadikan contoh penggunaan bahasa yg salah.

    BalasPadam
  15. mcmana boleh lepas tu...harian metro kan,bole nmpak nama penulisnya, naimah mohamed...

    BalasPadam
  16. dalam blog takpe ejaan dan bahasa tak betul, tapi kalo dalam paper, silap2 ada orang boleh buang kerja.. kalau tajuk berita tersilap print cam ni:-

    Sultan Angkat Sumpah dan
    Sultan Angkat Sampah..

    agak2 ada orang kena buang kerja takk..

    kekekeke..

    BalasPadam
  17. la...mcm bahasa sms jer..hihi..

    BalasPadam
  18. sape editor nih. mane leh masuk paper camtu. ke metro dah tukar jadi akhbar pojok.

    BalasPadam
  19. hihi..ketinggalan feri saya nih..tak sangka betul tekaannya..:)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.