Kawan-kawan kakcik

Isnin, 11 Jun 2012

Pokok mangga di hadapan rumah kakcik...

Zana, inilah pokok mangga di hadapan rumah kakcik tu...





Ada yang terliur dan teringin tak?  Datanglah ke rumah kakcik... :)

46 ulasan:

  1. buah mangga kalau jatuh atas atap garaj kereta tu, siapa yg ambik kakcik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Takde siapa ambik. Terbuang macam tu je.

      Yang suka kait, tukang sapu macam yang pernah kakcik ceritakan dulu.

      Padam
  2. besaqnyaaaaaaaaa!!!

    lepak sembang2 smbil menyicah mangga muda..perrrgggghhhhhh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nanti mak bawa sebagai hadiah perkahwinan, boleh? hehehe...

      Padam
  3. aduyai kakcik...mkn colek sedap tu...huhuhu....

    BalasPadam
  4. nape air liur saya rasa masam masam nih???

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nak? nanti boleh mak bawakan. 17/6 ni jadi tak?

      Padam
  5. Banyaknya buah kak cik? Aina tak suka sangat buah yang masam2 ni...kalau dah masak ngap2 jugak.

    BalasPadam
    Balasan
    1. kakcik pun tak suka yang masam, kalau manis kakcik makan. :)

      Padam
  6. mak buyong macam saya ni suka sgt ler buah mangga ni... stok selalu ada dlm peti ais tu...hehe.. lebat..murah rezeki kakcik...:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau Nomie duduk dekat denga rumah kakcik, bolehlah kakcik hantarkan. :)

      Padam
  7. Salam,

    Nanti akak datang..hahahahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul Kak Nanie nak? Boleh saya hantarkan. Serius ni.

      Padam
  8. uii..bestnya!

    dah terliur ni kakcik..

    BalasPadam
  9. nak................................(,")

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh...boleh... Meh datang ke rumah kakcik.

      Padam
  10. ya allah kakcik..nakkkk..meh alamat rumah!! hahaha...

    BalasPadam
  11. Waaa Kakcik.. meriahnyaa buah mangga..tuh.. Muda ker? Kalau muda leh buat gulai tuh..hehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masih muda dan bagi kakcikm ianya agak masam walaupun penggemarnya mengatakan buah itu lemak dan tidak begitu masam. :)

      Padam
  12. wahhh lebatnya buah, ni sama mcam india sebelah umah saya, takpe saya tunggu dia nak bagi, coz last year dia hulur 3 bijik mangga panjang dan besar tu kat saya hehehe, nak mintak segan pulaks ;)

    BalasPadam
  13. Balasan
    1. Kalau turun ke KL, singgahlah ke rumah kakcik. :)

      Padam
  14. kak cik..mau tak terliur....cair air liur ni tau..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Jangan sasmpai menitik airliur tu, :)

      Padam
  15. uishhh kalau dapat menyicah ni atas beranda sambil kena angin ni best ni kak :) sedappnya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasa macam kat kampung je, kan? :)

      Padam
  16. kakcik..ada lagi ker..boleh buat jeruk dan gulai daging salai dengan mangga muda..sedap banget laaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ada lagi Ezza. Buat pajeri pun boleh juga kot. :)

      Padam
  17. memandangkan saya tak reti area KL maka kenalah tunggu en. suami.. tapi sayangnya hujung minggu ni dah ada program lain.. kalau minggu depan boleh kut.. masa tu nak g KL.. no. tel. Kakcik saya dah amik kat dalam blog Rai.. (ourkizuna.blogspot.com)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aiza... nanti jangan segan2 nak telefon ya. :)

      Padam
    2. ok, tadi dah tunjuk gambar ni kat en. suami, minggu depan kalau jadi saya call akak ek.. ;)

      Padam
  18. Selagi ada yg makan buah mangga itu siapa juga yg menanam/menyiram dan membuat pokok ini berbuah dapat ganjaran kakcik. Untung...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Usia pokok mangga tu dah hampir 20 tahun rasanya. Ada beberapa batang pokok lain yang telah pun ditebang. Pokok2 yang ada sekarang itupun sedang dirancang2 untuk ditebang...

      Padam
  19. cicah dengan kicap cili sedap ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alamak! ngilu rasa gigi kakcik. :)

      Padam
  20. buat jeruk mangga pon sodap, terliur rasanya... cis

    BalasPadam
  21. Hadoiì...ni klau cicah kicap letak gula + cili skit, mmg syok

    BalasPadam
  22. Hmm..tengok gambar jer laa...terliur tu tok sah cakap lah, sgt2 terliur!

    BalasPadam
  23. aah kakcikk sedap nyee
    kalau dekat umah saya buah guini .. ;)

    BalasPadam
  24. di rumah mak mertua saya pun banyak mangga. musim sekarang ni kan. hehe

    BalasPadam
  25. mmg terliur,tapi jauh le kak...hehehehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.