Kawan-kawan kakcik

Khamis, 21 Jun 2012

Nak dapat duit memang perit...

... tapi nak menghabiskannya memang mudah.

Mujur juga duit dah jadi barang.  Kalau 'terbang' tanpa tanda, lagilah
pening kepala.  Lainlah bagi mereka yang duit tiada nilainya!
(bil-bil itu adalah perbelanjaan yang dikeluarkan dalam tempoh tak sampai 2 jam)

19 ulasan:

  1. congak2 duit makan semalam, abes jugak la rm70-80.. aduiii.. tu baru makan untuk sehari tu..

    BalasPadam
  2. Betul tu kakcik, laju macam air je masa pengeluaran..
    Nak masuk rasa lambat ;D

    BalasPadam
  3. btul sis.. hari pertama gaji silap2 leh zero akaun kalo x sedar.. hahaha~

    BalasPadam
  4. kalau pecah duit rm50 kejap je abis. rm50 sekarang ni cam duit rm10 je.

    BalasPadam
  5. la ni kalu bawak 50 hengget cam 10 hengget jer ..kejap jer habisss

    BalasPadam
  6. Semalam ke seri kembangan, beli brg dapur etc +-RM600, tapi banyak2 tak bayar cash la.. gesek card saja..

    sampai bil nangis....
    Nak cuba gak tak pakai kad kredit, tapi tak boleh la.. kakcik ada petua..

    BalasPadam
  7. hadeh..duit malaysia macam dah tak laku dah.. kalau takat lima ploh hengget tu kejap je habis..

    BalasPadam
  8. betul tu...saya kdg2 sgt bkira part duit sbb skali pecah terus tarakkk hahahaha

    BalasPadam
  9. a'ah kak..duit mcm airkan...kejap aje abis....

    BalasPadam
  10. Tu la fungsi duit, kena gunakan kalau habis cari ler lagi..Betul kata akak, cari memang perit time nak habiskan kojap yo..

    BalasPadam
  11. kalau dh masuk pasaraya,apalagi kalo beli bgr2 dapur, ratus2 mesti terbang....hari2 duit keluar, masuknyer sebulan sekali je...

    BalasPadam
  12. Salam kakcik;

    Jangan jadi hamba kepada duit..., tukarkan konsep biar duit jadi hamba kepada kita. Insyallah... hati pun senang fikiran juga tenang.

    BalasPadam
  13. Duit umpama makanan...

    Nak buat, payah..ambil masa...

    Nak habiskan, kejap aja..

    :)

    BalasPadam
  14. Semalam beli biskut untuk kunyah2..campur keperluan diri..sikit je tapi bil mencecah RM 100..Ish ish..tu baru sikit..Ish ish..Duit dah macam air kak cik..

    BalasPadam
  15. tu ar pasal...

    lamanya lagi gaji... hukhukhuk

    BalasPadam
  16. dah lama tak shopping barang dapur :D

    BalasPadam
  17. Mengalir laju saje ye kakcik. Agaknya kalau ada lagi masa lagi banyaklah keluar. Itu baru 2 jam..

    BalasPadam
  18. dah abis berjimat dah pun masih tak cukup...laju jer duit tu mengalir

    BalasPadam
  19. Duit mcm air lah kak...kejap jer habis.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.