Kawan-kawan kakcik

Rabu, 6 Jun 2012

Itulah syurga mereka...



Mungkin mereka tak pernah kenal apa itu PSP, PS2 atau PS3 mahupun tablet, permainan-permainan atas talian atau facebook tapi mereka tetap gembira dengan dunia mereka. 

23 ulasan:

  1. kesian kan kak bila tgk keadaan depa. tapi saya pun tak penah belikan anak2 saya PS2 or PSP

    BalasPadam
  2. kat mana ni kakcik? sian dorang kan...

    BalasPadam
  3. sian nyer... main kt lopak air je....

    BalasPadam
  4. mcm sy gak...kecik2 dlu......... :p

    BalasPadam
  5. Dah takde benda yang nak main..kat lopak pun jadi laa..

    BalasPadam
  6. salam..

    mereka tetap bahagia. itu penting.

    BalasPadam
  7. balik kg minggu lps,anak bongsu saya main air hujan depan rumah,buat perahu kertas...seronoknya bila dia tgk perahu tu berjalan dibawa arus...

    BalasPadam
  8. ya lah..terkenang masa kecik, chik na rasa dunia kecil chik na lagi menarik drp dunia anak-anak.. main hujan antara kegemaran.. tapi now ni bila anak-anak baru nak main hujan.. chik na larang la plak.. :(

    BalasPadam
  9. patik pernah ke kawasan orang asli kat cmeron highlands..depa lg laa dok memancing kat dlm lopak air..katenye dlam tu ade ikan...pelikkk...

    *smbil garu kepala, ade ke ikan????

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaha...mancing kt lopak air...lawak2..nasib baik mncing je..kalu mnjala xtau la...hahaha

      Padam
  10. uish...jangan la dik oi...kotor ayaq kat lopak tu..huhu.

    BalasPadam
  11. mereka bakal punya pengalaman berharga...

    BalasPadam
  12. yang lebih menyeronokkan adalah permainan yang tak memerlukan kos..anak2 zaman skang ni manja sangatt..

    BalasPadam
  13. errkkk..
    tapi kotor tu lopak air tu..
    aihhh..
    (tapi masa kecik, saya main camtu gak.. hihi)

    BalasPadam
  14. dunia kita semua berbeza kan kakcik...tapi kat Sana nanti, semuanya sama, yg bezanya hanya iman & takwa

    BalasPadam
  15. anak2 kite sekarang tak merasa main air lopak mcm tuu..
    saya masa kecik2 dulu..bukan setakat lopak jer kakcik..segala benda diredah jer..

    BalasPadam
  16. saya nampak nombor plet dalam bayang bayang lopak air..
    :)

    BalasPadam
  17. permainan yg paling best....
    lagi best dari main psp or angry bird!
    hik hik hik

    BalasPadam
  18. Anak makchaq yg besaq2, masa kecik cam ni jugak, buat rumah atas pokok, main masak2, hambat ayam, tangkap ikan dlm parit, tangkap katak..tapi la ni depa dok main komputer pulak...
    Tapi anak yg kecik jadi orang Putrajaya..dok dalam rumah saja..

    BalasPadam
  19. Assalamualaikum Kak Cik

    pada mereka tak pa tu...
    sebab ada tahan diri
    kalau anak2 kita...lepas tu ...bergaru laaa

    BalasPadam
  20. sekarang anak2 mesti merengek nak main game dalam hp + lappy.. tu nasib baik PS2 kat rumah atok sedara..

    BalasPadam
  21. Teringat zaman kecil.. Saat itu, leka menangkap ikan di parit dan memanjat pohon buah-buahan dengan teman2 sebaya..

    Nampak mereka gembira walaupun hanya bermain di lopak air.

    BalasPadam
  22. anak2 saya masih lagi main ujan dan lopak air.. :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.