Kawan-kawan kakcik

Selasa, 19 Jun 2012

Bagaimanapun bentuk jalan itu...

...percaya dan yakinlah bahawa penghujungnya tetap ada.

Nampaknya seperti tiada penghujung, tapi lautan pun ada tepiannya.

Tidak semestinya dengan berpandukan papan tanda kita tidak akan
tersalah arah. Tapi sebaik menyedarinya, segeralah berpatah semula

agar kesesatan itu tidak berlarutan hingga kita lupa jalan kembali.

31 ulasan:

  1. Entri yang penuh maksud tersirat dan tersurat... moga kita tidak sesat di pertengahan jalan. Ya Allah, KAU pandulah kami diatas landasan yang betul... aminnnn

    BalasPadam
  2. Kakcik, tu tempat kami menetap dulu2 masa sekolah. Famili zana menetap area Sungkai lama juga, kat Pusat Latihan Trolak. Kakcik buat apa situ?

    Lupa nak tnya fb kakcik, nama apa kakcik guna? tak jumpa pun..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pergi ke majlis perkahwinan Munnafendy kat Trolak.

      FB kakcik : Kakcik Juariah

      :)

      Padam
    2. Munnafendy blogger tu ke kakcik?

      Padam
    3. Iya... blogger yang aktif juga. :)

      Padam
  3. mcm pernah dilalui jln itu mggu lps...x singgah hot spring ke kakcik?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak sempat nak singgah pun. Tapi kakcik pernah pergi ke situ sebelum ni. :)

      Padam
  4. hehe..betul tu akak. ada papan tanda yang di letak pun ikut suka2 jer. dah byk kali gak konpius dgn sesetengah papan tanda nih

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itulah. Papan tanda kadangkala membawa kita ke arah yang bukan sepatutnya ke tempat yang kita nak pergi...

      Padam
  5. Salam kakcik,

    Hidup kita mesti ada aturan dan pedoman supaya kita tak sesat di hujung jalan.

    BalasPadam
  6. terima kasih Kakcik kerana mengingati saya, kadang2 saya alpa

    BalasPadam
  7. jalan2 makan nasi minyak ke Kak cik

    BalasPadam
  8. yup..entry yang penuh makna, andai tersilap jangan malu balik ke pangkal jalan..

    BalasPadam
  9. dan jangan malu bertanya juga kan? tambah2 tempat tu bukan tempat kita pulak tu. :D

    BalasPadam
  10. ada masanya mmg kena berfikir banyak kali..tentang hidup..tentang segalanya..tak semestinya yang jalan atau cara yg kita pilih nie betul..masih ada jalan lain yg terbaik untuk kita..untuk sampai selamat 'disana'.

    BalasPadam
  11. mcm btl jer tak kan ada pghujungnya....tapi...

    BalasPadam
  12. kkdg x boleh ikut tanda arah juga byk yg x betul n confuse juga kkdang.. kena wat searh or survey dulu sebelum pg mana2 klu saya lah!

    BalasPadam
  13. heee3x... kami pun pernah tersesat tapi main redah je ikut peta ... sampai juga cuma ikut jalan jauh dgn dekat je laa...

    BalasPadam
  14. teman peghonah jadi warge Sungkei 2 tahun :)

    BalasPadam
  15. nice entry, cukup mendalam, mekasih kakcik :)

    BalasPadam
  16. Ini mesti masa kakacik pergi rumah Munnafendy ahad lepas ye.

    BalasPadam
  17. Yang penting kena berani, dan bila dah tahu tersesat jalan tu, baliklah ke pangkal jalan ...

    BalasPadam
  18. gambar background blog ni, kakcik kat mana tu? Best je tengok....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Di Pulau Gaya, Sabah. Background ni anak kakcik si Bangcik yang buatkan. :)

      Padam
  19. kalau gna GPS pon kadg2 kelaut gak..heheheh

    BalasPadam
  20. kadang2 papan tanda pun terlindung dengan pokok.. atau letak betul2 tepi simpang..haihh..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.