Kawan-kawan kakcik

Khamis, 3 Mei 2012

Jom main teka-teka nak? ...

Air apakah yang terdapat dalam botol ini?

Berapakah anggaran berat seekor ikan buntal ini?
(kakcik melihat ikan ini ditimbang, tapi terlepas untuk merakamkan
gambar sewaktu ianya atas timbangan)
Kakcik nak bagi kelip kuku yang  boleh dibuat penyangkut kunci ini
kepada mereka yang boleh memberikan jawapan yang tepat.  Cuma
ada 9 buah (betulkah penjodoh bilangan ini?) untuk kakcik agihkan.
Jadi siapa yang dapat menjawab dengan cepat dan tepat akan
dipilih sebagai penerimanya.


Permainan teka-teka ini akan berakhir pada 03/05/2012 jam 7.30 pagi.



31 ulasan:

  1. Alamak Kak Cik... bab teka-teka ni ler yg paling lomah semangat den..hehe. Tapi try jugak ler mana tahu mengena.. amin

    1. Air kelapa
    2. Sekilo setengah (1.5 kg)

    taram je ler.

    BalasPadam
  2. Kakak kalau bab meneka memang fail kakcik tapi nak cuba juga:

    1. Air tuak - kakcik jgn minum tau hihi...
    2. 5 kg.

    BalasPadam
  3. saya belasah jelah eh teka ni;

    1. Air barli
    2. 3 kg kot

    BalasPadam
  4. alamak main teka teki yek... ni yg lemah ni sbb selalu tak penah tepat...
    1- air tuak kot kak
    2- rasaner dlm 1kg

    BalasPadam
  5. Salam Kakcik,
    mainteka-tikam pulak, ni mesti mabuk air kelapa!

    1. Ayor nyok!
    2. anggaran berat 800 gram!

    Sapalah makan ikan buntat ni!

    BalasPadam
  6. teka jelah hahahaha

    1.) air 100+
    2.) 2kg (kot) hehehhhe

    BalasPadam
  7. Alamak. Sy mcm blur2 la Kakcik pepagi nie.

    1) Air nira
    2) 1.5kg

    BalasPadam
  8. nira nipah?

    ala~~ikan buntal tu berat sekati lebih je~650gram~~

    BalasPadam
  9. lemah btol saya ni kalo bab meneka...hehehehe

    BalasPadam
  10. iols fail bab nak meneka ni...
    tapi gigih jugak nak join... bleh kan???

    1) air tapai
    2) 2.5kg

    BalasPadam
  11. alamak..saya memang tak berapa kenal air..

    air nira kott
    1.2kg

    ehehehe...

    BalasPadam
  12. kak cik!!

    awat x panggil saya? booth AM mmg sesak smlm..sy ada kt sn... waaaaa smpi ati x pggl sy (majuk ni...)

    BalasPadam
  13. saya rasa la..

    1.air nira nipah
    2. 3.5 kg

    :-)

    BalasPadam
  14. kalo saya join teka aci tak? ngeeeee~

    BalasPadam
  15. yg dlm botol tu air ke? sy nmpk mcm polish tayar je...hehe..jgn marah mak, sy tak tau...berat ikan tu lebih 5 kilo rasanya tu..mau 6-7 kilo kot =P

    BalasPadam
  16. air pepsi @ air gas yg dah beku.

    Ikan dalam 7 kilo kut.
    Belasah je.

    BalasPadam
  17. gB tak leh join.. hehe..

    kakcik mula saya ingat air sabun.. tapi bila tengok ketas peksa kawan2 lain.. nak tiru lah.. heheh..

    air nira..

    memandangkan ikan tu buntal kan, berat dia 3 kilo kot.. uwaaa..

    BalasPadam
  18. As-salam kakcik
    Saya teka:
    1. Air tapai
    2. Seekor buntal anggaran 300gm.

    BalasPadam
  19. assalam k.cik..baru follow.nak jawab lah..air tu air tapai atau di utara dipanggil sbg air nira, ikan tu pulak berat dlm 1kg..

    BalasPadam
  20. lama dah x jenguk sini,.. tak pandai nak teka sebab x brapa nak tau,.. selamat berteka-tekuk...

    BalasPadam
  21. saya nak cuba teka juga..
    air tu air nira kot.. ikan tu 1.2 kg kot..

    BalasPadam
  22. nk try teka juga :

    air nira kelapa
    ikan tu dlm 1.8kg

    BalasPadam
  23. Nak cuba gak laa.

    Air barli
    ikan tuh dalam 2.5 kg

    BalasPadam
  24. mencabar ni...

    rasanya air garam...hihi

    berat ikan buntal tu maybe 1.1kg...

    (harap2 lah mengena)

    BalasPadam
  25. Air kapur ke kak? Ikan tu dalam 800 gm?

    BalasPadam
  26. Saya Teka air kelapa kak, berat ikan tu 900 gram ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.