Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 9 Mac 2012

Jalan-jalan di pasar malam...

... tapi hanya gambar-gambar ini yang dirakam ...

Kesian Pak Imam ni, hanya mampu beli talipinggang cap PM saja.

Sedap ke agaknya ya?

Nampak macam sedap, tapi aku belum cuba makan lagi.

Inilah jenama dan senarai harganya.

Yang merosakkan pandangan dan selera!

21 ulasan:

  1. pagi-pagi lagi dah berjalan2 di pasar malam.

    BalasPadam
  2. eh..kebab arab ke macam tu kakcik..? nampak macam yong tau fu cucuk dgn lidi je..hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya la Rai... macam yong tau foo versi panggang kan? :)

      Padam
  3. kebetulan semalam saya beli talipinggang jugak~he~~

    BalasPadam
  4. Kakcik, berselera sy tgk gamba2 kat atas tu. Sekali gamba terakhir tu...terus jadik kenyang...

    =(

    BalasPadam
    Balasan
    1. Fara : sebenarnya tersangatlah malas hendak ke PM itu, tapi semalam kakcik kena paksa dengan Along dan adik kakcik. Gambar terakhir itu sebenarnya adalah gambar pertama yang kakcik rakam semalam. Kakcik susun semula dalam catatan di atas kerana ada makna di sebaliknya...

      Padam
  5. Kat Nurul sini pasar mlm hari selasa dan jumaat ptg nie....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kat rumah kakcik, setiap Khamis malam Jumaat.

      Tapi kalau kat pejabat, ada pasar tani setiap tengahari Selasa dan Khamis. :)

      Padam
  6. Along beli talipinggang baru ye:)

    Kakak yg cucuk-cucuk tu tak begitu suka kakcik tapi anak kakak setiap kali pergi at least 1 cucuk mesti beli...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tali pinggang yang sesuai dengan Along hanya ada di pasar malam je. :)

      Along ada juga beli yang cucuk-cucuk tu, tapi kakcik tak cuba rasa pun.

      Padam
  7. Pasar malam banyak pilihan makanan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi bila melihat makanan itu terdedah dengan habuk dan orang yang lalu lalang bersama batuk dan bersin, mulalah liat rasa hendak membeli. :)

      Padam
  8. saya ni hantu pasar malam! kalau nak ke mana2 terselisih dgn pasar mesti menggedik nak pg..tapi xde la mbeli sgt pun..saja jln tgk kerenah org... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah tua2 ni, mak dah malas nak bersesak2 lagi. :)

      Padam
  9. adeiii
    gambar bawah skali tu antiklimaks! huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan? Manalah perginya kontraktor yang ditugaskan mengabgkut sampah tu. :(

      Padam
  10. ADOI..
    tgk gambar dah telan air liur..gambar last terus spoil
    huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal. Bukan setakat jijik di pandangan, malah baunya ikut memualkan. :(

      Padam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com