Kawan-kawan kakcik

Selasa, 13 September 2011

Kak Mah Tomyam, Kg. Baru...

Pilihan ke 3 untuk malam itu selepas restoran pilihan pertama dan ke 2 didapati tutup.


Di sebelah atas adalah rumah kediaman.

BS sedang kebosanan menanti.

Somtam.

Lambat sangat, BS makan bubur nasi ayahnya.

Ikan siakap masakapaentah!

Set bubur nasi - sedap juga.

Minta tomyam putih dapat tomyam poktek yang bagiku langsung tidak memikat selera.

Telur dadar yang wajib ada untuk BS.

Sotong goreng tepung - BS makan tepungnya saja.


34 ulasan:

  1. Cheqna...

    pose ke? Mama pun masih pose ni. :)

    BalasPadam
  2. masakan ikan siakap cam tak bermaya jer.....

    BalasPadam
  3. ok,somtam..lame xmkn uwaaaa kecur dah hehe :p

    BalasPadam
  4. eelobor...

    tak banyak 'hiasannya', kan? Tak macam yang selalu kakcik makan di tempat lain.

    BalasPadam
  5. Afikah...

    somtam tu kakcik makan begitu sahaja - tapi, kalau masam sangat kakcik tak suka sebab kakcik bukan peminat asam .:)

    BalasPadam
  6. kakcik n family memang rajin makan diluar yer....seronok pulak rasanya...

    BalasPadam
  7. kaklong...

    Along rajin belanja kami sieisi keluarga makan di luar. Bukanlah selalu, haya ikut mampu. :)

    BalasPadam
  8. mcm bisa pernah ku ke tempat ini..tp bila ya..

    BalasPadam
  9. bubur nasi a.k.a nasi air kat kg baru mostly sangat sedap :)

    BalasPadam
  10. kesimpulannya - sedap tak makanan kat situ kak???

    BalasPadam
  11. klasiknya bangunan restoran + rumah kakak tuh

    BalasPadam
  12. sejak raya belum lg pekena tomyam..tkleh mkn pedas sgt skrg ni asyik pedih ulu hati je...

    BalasPadam
  13. AK...

    tempat itu di Kg Baru, betul2 berhadapan dengan UniKL dan di persimpangan jalan. :)

    BalasPadam
  14. Dr Hanie...

    masa kakcik makan, lebihkurang jam 8.30 atau 9.00 malam, nampak makcik kat atas rumah tu menutup tingkap, rasa macam kat kampung pulak. :)

    BalasPadam
  15. Fieza...

    kalau tak tahan, jangan makan dulu yang pedas2. Tunggu sehingga betul2 sembuh, ya? :)

    BalasPadam
  16. sedapnya sotong tepung tu.. tak pernah makan somtam.

    BalasPadam
  17. kalau duk kl best , macam-macam restoran boleh pegi . cik ina suka lah masakan cam thai ni.somthai tu kerabu mangga ke kak cik?

    bs comel buat cam tu.

    BalasPadam
  18. siakap masak apa tu kakcik..nampak 'kosong' jek..

    BalasPadam
  19. AzMask...

    anak2 kakcik kalau makan di restoran ala tahi, mesti order sotong atau udang goreng tepung. :)

    BalasPadam
  20. Cik Ina...

    somtam tu kerabu betik muda :)

    BalasPadam
  21. Qema...

    kakcik pun tak tahu nama masakan siakap tu sebab bukan kakcik yang order. :)

    BalasPadam
  22. Salam..
    Selamat Hari Raya KakCik..
    Nape ikan tu cam tak sedap je..
    Hope rasanya tak macam saya sangkakan..

    BalasPadam
  23. Jamiel...

    rasa isi ikan tu boleh tahan juga. Tapi dimasak garing sangat, memang tak habis kami makan. :(

    BalasPadam
  24. Kakcik, once upon a time Kak Mah Tomyam adalah feveret kitorang utk makan2 and gather2 ..

    BalasPadam
  25. kata kawan acu tom yam kak mah nie sedap...siap suruh acu pegi cuba...tak sedap ke kakcik???

    BalasPadam
  26. Ella...

    masa kakcik makan kat situ untuk kali pertama dan kedua, memang sedap. Tapi, kali ini macam 'ada yang kurang'...

    BalasPadam
  27. Acu...

    mungkin yang sedap tu tomyam biasa, bukan tomyam poktek! ;-)

    BalasPadam
  28. eee....saya serik nak ke situ lagi! kali pertama jer dah tobat, dah lah tunggu berejam-rejam, kalau disebabkan orang ramai dan table penuh tu kita boleh fahamlah, ni dah lah masa tu kedai lengang, boleh terencat mood nak makan, bila dah dapat, lain diorder lain dia kasi...rasa pun hancusss...takdak maaflah bagi kedai tu lagi...

    BalasPadam
  29. Q...

    memang pun! berkali-kali dipanggil, datangnya tidak. Yang datang kemudian dilayan dulu. Kalau ikutkan hati, memang nak tinggalkan je!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com