Kawan-kawan kakcik

Selasa, 11 Ogos 2020

Ingatkah lagi kepada dia?...

9/8/2020 = hari ulangtahun kelahirannya yang ke 19.  Masih belajar (baru masuk belajar semula pada 10/8/2020 - sehari selepas hari ulang tahun kelahirannya selepas beberapa bulan 'bercuti' akibat virus Covid19 yang sedang menular).

Tengoklah betapa tingginya dia.

 

10 tahun lalu dia selalu menjadi 'penghias' blog maknya ini. Budak tembam bermata sepet...

Masa anak-anak masih kecil, ibulah kawan baik mereka.  Tapi semakin meningkat remaja dan dewasa, persekitaran sekeliling  banyak mempengaruhi sikap dan tingkah laku.  Sebenarnya, tidak boleh menyalahkan pengaruh sekeliling 100% atas perubahan sikap seseorang.

Andai iman dan jiwa kukuh dan teguh, pasti sukar hendak terpengaruh  terutama ke arah yang boleh merosakkan diri sendiri.  Tidak mengapa jika  mengikut yang elok dan baik.  Jika sebaliknya, tanyalah iman sendiri - 'betulkah apa yang aku ikuti ini?'

8 ulasan:

  1. Insyaallah kakcik. didikan dunia akhirat dah diberi..pandai tu dia bezakan mana yang baik mana yang buruk

    BalasPadam
  2. Happy Birthday dak sepet.. semoga berjaya dunia akhirat

    BalasPadam
  3. Happy birthday budak sepet yang dah besar & kurang kesepetan;))

    BalasPadam
  4. Dah besar. Cepat masa berlalu. Happy belated birthday kepada anak Kak Cik :)

    BalasPadam
  5. cepatnya masa berlalu kan kakchik. mcm ni jugalah dgn si adli

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com