Ini versi makcik ya. Lain orang lain caranya... |
Bahan-bahannya : bawang merah, bawang putih dan cili api. |
Hiriskan bahan-bahan tersebut. |
Panaskan sesudu minyak masak. |
Gorengkan bahan-bahan tadi hingga layu kekuningan. |
Bahan lain : air limau nipis, kicap pekat, sesudu gula dan secubit garam. |
Masukkan semua bahan ke dalam pengisar (termasuk minyak tadi) |
Kisar sehingga halus dan sebati. |
Bolehlah dimakan dengan apa sahaja gorengan atau sup. |
Sedapnya..makan dengan tempe goreng ni...adui...
BalasPadamDi cicah dengan goreng pisang pun sedap.
BalasPadammakan dengan pisang goreng sedap ya amat
BalasPadamSambal kicap ni best. Boleh buat cicah apa suka. Semalamkan Kakcik saya grilled salmon lepas tu cicah sambal kicap. Havoc tau ^_^
BalasPadamAlhamdulillah, walaupun versi berbeza namun dapat share sambal kicap yang lazat! Tq for sharing.
BalasPadamwah sedap tu Kakcik sambal kicap memang the best lagi pedas lagi sedap ni
BalasPadamAssalamualaikum kakcik...sedapnya sambal kicap ni
BalasPadamsambal kicap johor mmg de best.. time mula2 dok selangor, beli pisang goreng, minta sambal kicap, penjual terpinga2...
BalasPadamboleh try ni sis...sy suka makan bihun sup...memang kalau xde sambal kicap tak berapa umphhh
BalasPadamOhhh...versi KC cenggitu ek. Mesti lagi sedap dan tahan lama kan. Saya selalu buat yg simple dan cepat aje KC. Maklumlah rajin orangnya haha
BalasPadamUjan2 petang ni dapat tempe goreng cicah sambel ketcup, enak buanget
BalasPadam