Kawan-kawan kakcik

Isnin, 5 Oktober 2015

Tahu tak bagaimana rasanya...

...saat kau tak mampu  hendak membeli seketul roti yang berharga RM0.70, tiba-tiba kau terjumpa RM10.00 di celahan dompet lusuhmu?

Kalau kau tidak tahu bagaimana rasanya perasaanmu saat itu, kau MUNGKIN belum layak untuk menjadi pemimpin yang KONONNYA sentiasa memahami dan menyelami kesusahan rakyat jelata...

13 ulasan:

  1. setuju mak.sebab semua terhidang didepan muka mereka.

    BalasPadam
  2. pernah lalui situasi mcm tu....nak berbuka tak ada apa2.Tiba2 terjumpa 50 sen...zaman susah melampau thn2 60an.Dengan keadaan negara mcm la ni,risau zaman itu kembali.Minta2 janganlah.

    BalasPadam
  3. Tapi bukan mudah mencari pepimpin yg ada rasa begitu kakcik
    Scenario melanda negara kita sekarang ini jelas di depan mata kita.

    BalasPadam
  4. As-salam kakcik,

    Tak rasa bagaimana boleh memahami..

    BalasPadam
  5. Mmg dia x rasa kakcik.
    Roti kat rumah dia free...

    BalasPadam
  6. Jelak dgn ayat..."Ini demi kepentingan Rakyat..Ini demi kebaikan Rakyat..Ini demi kelansungan kehidupan yg lebih baik buat Rakyat...Hakikatnya..Hrmmmmm....

    BalasPadam
  7. Sujud syukur andai ada yang sebegitu..

    BalasPadam
  8. kan kak cik .... depa mana rasa ... pi mana2 pun free ... kita ja yang kena byr ....

    kak cik yang hot spring tu ...yang kat luar tu bkn hotel punya ..kita boleh sewa private jacuzzi ....untuk keselesaan la ...klu tak nak bercampur dgn org luar

    BalasPadam
  9. mmg tak rasa lah kakcik, dia mana mkn roti harga murah2 70sen nih... rotinya semua impot dr oversea heheheh...

    dana pun suke selit2 duit time gaji hehehe....

    BalasPadam
  10. Betul tu kak...walaupun 70 sen..amat bernilai bagi rakyat seperti kita

    BalasPadam
  11. Pernah rasa keadaan macam tu kakcik..
    Rasa sedih.. tapi bila terjumpa lebih dari yang kita inginkan.. syukur sangat2 kerana masih ada rezeki untuk anak2..

    BalasPadam
  12. Pernah merasa susah...ketika belajar di UPM... hanya makan nasi bergaulkan garam dan minum air kosong sahaja setiap hari selama seminggu....gara-gara duit tak cukup...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com