Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 6 Mac 2015

Nenek, Qaid nak pesan ni...


Sebelum nenek hendak keluar, tutup aurat nenek
baik-baik tau.  Jangan pakai tudung tapi baju nenek
singkat, seluar nenek ketat.  Tak betul cara tu.
Kesian kat Atok kena tanggung dosa nenek sama.

Nenek kata sayang Atok, tapi nenek tak jaga 
aurat nenek.  Nanti kalau Qaid dah dewasa,
sampai masanya Qaid berkahwin, Qaid pun harap
dapat isteri yang solehah yang tahu menjaga
diri dan suami.

Mari Qaid ingatkan nenek tentang Ayat 31 Surah AnNur ini :


Nenek jangan terpedaya kalau ada orang memuji
bahawa nenek masih cantik.  Tak guna cantik
di mata orang kalau Allah tak sudi memandang kita
kerana sifat ingkar dan sombong kita atas perintahNya.
Qaid sayang nenek, sebab itu Qaid ingatkan nenek.
Jangan marah Qaid ya...


24 ulasan:

  1. assalamualaikum
    singgah pagi
    kunjungan jumaat

    BalasPadam
  2. sejuk perut dapat cucu macam ini, tapi nenek jangan marah dan kata nenek makan garam dulu dari kamu cu....Usia tak menentukan kita lebih beriman dan lebih bagus kan kak cik...

    BalasPadam
  3. comelnya Qaid..terima kasih Qaid..sampaikan pesana yang baik macam ni

    BalasPadam
  4. OK QAID... GOOD BOY... THANKS FOR THE REMINDER YER

    BalasPadam
  5. Nenek ingat pesan Qaid yg comel ni..
    Sungguh benar bagai dikata

    Salam buat nenek Qaid ye:)

    BalasPadam
  6. Wah! Gaya memang sajak betul Qaid ni....

    BalasPadam
  7. Waahh ni ke cucu kc seroja...comey sgt....

    BalasPadam
  8. Comelnya qaid. Mekasih atas peringatan ☺

    BalasPadam
  9. Ahah, kan dah kena 'sound' dah nenek *_* Tulah, lain kali jangan selfie sambil buat mulut. Masa selfie pun aurat kena jaga ya, nenek *_*

    Alah, banyak sekarang ni Kakcik yang tutup atas lain-lain tak tutup sempurna. Pernah sekali HD kata kat saya, 'Tengok perempuan tu. Dia pakai tudung tapi tepi seluar dalam semua pun I boleh nampak'. Saya malu saya kata pulak kat dia, "Yang pi tengok tu sapa suruh!'

    BalasPadam
  10. Qaid ada password blog ni juga eh...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Nenek tu bukan nak log keluar dari blog dia... :)

      Padam
  11. terima kasih Qaid...ingatkan ^_^

    BalasPadam
  12. Sapa nenek yg dimaksudkan Qaid tu, entah2 nenek Rosmah tak...? Hehehehehe...

    BalasPadam
  13. pedas ingatan nie qaid..terima kasih qaid atas ingatan tu...comel sesangat qaid nie

    BalasPadam
  14. Pandai nenek corakkan Qaid. Baiklah Qaid, nenek2 semua akan ingat pesan Qaid.

    BalasPadam
  15. hehehe. dgr tu nenek. tulah kakchik.aurat ni bukan sekadar bertudung je.

    BalasPadam
  16. comelnya Qaid..auntie pon minta terasa

    BalasPadam
  17. thanks alot... thanks... gituler kesahnyer..

    BalasPadam
  18. insya allah..peringatan kita bersama kan bonda

    BalasPadam
  19. baguih Qaid ye..alhamdulilah

    BalasPadam
  20. perkongsian dan peringatan yang baik kakcik nur
    semoga kita berubah ke arah kebaikan

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com