Kawan-kawan kakcik

Rabu, 2 Oktober 2013

Omakane - sosej segera yang boleh terus dimakan...

...kakcik 'kenal' sosej ini sewaktu perhimpunan pagi yang dianjurkan oleh Jabatan. Ianya salah satu 'benda' yang terdapat dalam beg untuk semua yang hadir...

17 ulasan:

  1. Salam Kakcik, mana nak dapat sosej ni ya? sebenarnya Azzah dan hubby tak suka sangat sosej ni, tapi bebudak lah..mereka gemar juga makan sosej. Bila isu halal timbul, rasa susah betul nak cari yang betul2 dijamin halal ...(ini makanan anak2 zaman sekarang, kita dulu mana ada makan bendealah ni ..)

    BalasPadam
  2. salam kak cik... kita pernah makan otak otak sosej... sedap jugak...

    BalasPadam
  3. kat mydin pun ada jual sosej segera ni..zi tak rasa pun tester yang dorang bagi hehehe sosej kureng minat sikit

    BalasPadam
  4. apa bahan utama sosej ni kakcik?
    kalau daging atau ayam, pelik jugak kalau dikatakan tak perlu disimpan beku...
    harus la difikirkan apa pulak bahan pengawet yg begitu hebat utk mengelakkan salmonella berlaku didalamnya...

    senang betul jakim keluarkan tanda halal ya....

    BalasPadam
  5. pernah nampak kat Giant tapi jenama sama tak perasan pulak

    BalasPadam
  6. xpernah rasa la..maksudnye sosej ni xyah da nk masak2 blh mkn begitu shj je kee kak cik?

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum,
    Nak try carilah...berguna kalau nak travel tempat susah dpt mknan halal

    BalasPadam
  8. pernah nampak kat pasaraya, tp lom pernah beli lg

    BalasPadam
  9. pernah baca dalam blog dak Yana wife dak Ujang.. ;)
    tapi memang tak pernah lagi jumpa dan belum teringin nak cuba..

    BalasPadam
  10. as salam kak cik..menarik n i..kat mana nak dapatkan sosej ni..sedap ke? dan berapa harganya?

    BalasPadam
  11. acu 1st time tengok & rasa sosej nie masa Pameran MAHA tahun lepas. not bad la rasa nye

    BalasPadam
  12. assalamualaikum,

    kalau dah ready to eat ...mesti mahal dari biasa yek :)

    BalasPadam
  13. Alamak... Mcm kembang gak tekak... Klu goreng sedap lg..ahhaaha

    BalasPadam
  14. sedap kak!!
    anak-anak saya suka!!

    BalasPadam
  15. memang takde pengawet, tahan lama sebab ia telah sealed, clipped dan di retort pada suhu tinggi.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com