Kawan-kawan kakcik

Khamis, 13 Jun 2013

Makanan Segera - Di Sana Pun Ada Juga...

...tapi, kakcik tak rakam pula gambar restoran KFC...

Burger King dan Baskin Robbin

Mc Donald
Saja letak gambar ini sebab Pakcik ni asyik tertanya-tanya 'mana
gambar saya depan BabusSalam'.  Kakcik jawab kepadanya
'semua pintu masjid adalah BabusSalam (Pintu Kesejahteraan)'.
Sebenarnya jawapan kakcik itu adalah seperti yang dinyatakan
oleh Pn Nabila (mutawiffah yang membawa kami sewaktu
lawatan di Masjidil Nabawi, Madinah).

61 ulasan:

  1. assalamualaikum kakcik...bestnya..;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikummussalam.

      Pengalaman mengerjakan umrah adalah sesuatu yang sangat manis untuk kakcik kenang. :)

      Padam
  2. kt mana2 pun msti ada fastfood kan kakcik, cik abg nk gak ada gambar dia kt blog kakcik bt kenangan

    BalasPadam
    Balasan
    1. Gambar Cik Abang tu memang selalu keluar kat blog ni. :)

      Padam
  3. lepas solat, punyalah penuh burger king dan baskin robbin di hilton hotel tu dengan jemaah. saya kat malaysia, tak teringin nak makan, jadi kat mekah pun samalah juga, heee.

    touching betullah tengok gambar ni kakcik. teringat-ingat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik pun tiada keinginan nak masuk ke restoran2 tu. Lagipun, sayang dengan hidangan yang telah disediakan dalam pakej. :) (dasar kedekut...hehehe)

      Padam
  4. Assalamualaikum Kak Cik

    gambar atas tak berupa minat
    gambar bawah yg teruja .....he he

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wa'alaikummussalam Atuk...

      sentiasa teruja, kan? :)

      Padam
  5. emm kiranya tepuk dada tanya seleralah kan.. nak makan apa.. semuanya ada..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Betul tu. Siapakan ongkosnya saja. :)

      Padam
  6. Kak cik mesti dah try jus manggo dia orangkan..best sangat..pekat tak macam jus kita cair..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik dah cuba - pekat, likat (bak kata Allahyarham AR Tompel). :)

      Padam
  7. hi pakcik!





    eh..... jgn marah mak... hehehe

    BalasPadam
  8. Kalau bawa anak-anak fast food ini memang kena masuk kakcik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau ada rezeki, satu hari nanti kakcik ingin bawa anak2 sama ke sana. :)

      Padam
  9. KFC dkt masjidil haram tu da x de lg ke?

    BalasPadam
  10. senang kan ada fast food ni...lagi lagi kat tempat yg kita tak payah nak ragui kehalalan nya

    BalasPadam
  11. taklah rindu sgt nanti ye kakcik kalau kat sana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya, jangan kata nak rindu, nak fikir pun tak sempat. :)

      Padam
  12. Mana2 je, mst ade fast food ni. Heheheheh....

    BalasPadam
  13. Salam Kakcik,

    Teringat masa saya membawa anak-anak menunaikan umrah dalam tahun 2003. anak yang ke 4 dan ke 5, masing2 berusia 9 dan 10 tahun. Ketika tiba di bandar Mekah berhampiran masjidilharam, kita dok seboklah dan kagum melihat masjilharam tiba2 anak lelaki bongsu saya sibuk beritahu "mama McDonald", itulah penangan makanan segera ni,

    BalasPadam
    Balasan
    1. W/salam Kak Ani.

      Budak2, biasalah. Makanan segera adalah kesukaan mereka. :)

      Padam
  14. hensem ayah...tunjuk komen ni kat ayah tau..kompem sengeh manjang ni

    hihihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang kompem ayah akan tersengih! :)

      Padam
  15. maknanya ramai yg suka makanan segera..kan.... ??

    BalasPadam
  16. nasib baik ada gambar 'pakcik' tu.. hehehe.. ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakcik tu sering mendapat mimpi seolah2 masih di sana. :)

      Padam
  17. Balasan
    1. Tak tahu la kakcik, sebab kami tak masuk pun ke restoran tu. :)

      Padam
  18. mak & ayah bob cuba tak fast food sana?

    BalasPadam
  19. lagi terjamin kebersihan... hehe

    BalasPadam
  20. mana2 pun ada...nama pun makanan segera..

    BalasPadam
  21. Sekali sekala, pakcik pun nak glemer jugak KC hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pakcik tu selalunya lebih glemer dari kakcik...;-)

      Padam
  22. Byk juga restoren makanan segera di sana ya....

    BalasPadam
  23. patutnya restoran mcdonalds kat malaysi KENA TULIS "MEKDONAL" la..kan??heheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ikut sebutan kita yang biasa, kan? :)

      Padam
  24. hahaha..saya baca " Makdunalz"..

    Adik saya ada makan KFC kat sana, rasanya tak sama macam KFC kita kakcik...sedap lagi yg Malaysia punya..:P

    BalasPadam
    Balasan
    1. Along pun pernah kata macam tu. Kakcik sendiri tidak merasainya. :)

      Padam
  25. Saya pun sama dengan DaddyZZ dok eja perkatan 'makdunalz' tu, kahkah!

    Di sana pun ada rupanya eh :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya, kakcik pun baca makdunalz juga...hehehe...

      Padam
  26. billa tarikh kakcik di sana?
    ramai sungguh orang Mlaysia musim ni.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kakcik berada di Mekah dan Madinah pada 10 hingga 20/5 lepas (perjalanan 9 - 21/5). :)

      Padam
  27. salam buat kakakku kakcik..
    insyaallah sy akan berusaha ke sana.. doa2kan ye kakcik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah Dik Mad. Kalau Allah dah 'panggil', tiada yang dapat menghalangnya. Kakcik doakan. :)

      Padam
  28. alhamdulillah sampai sudah kak chik kesana.
    lama tak singga sini.tak tahu. lau tak leh pesan2

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com