Kawan-kawan kakcik

Isnin, 4 Februari 2013

Psy didatangkan ke sini, apakah faedahnya kepada masyarakat?...



Berita dari akhbar The Star mengatakan penyanyi Psy akan didatangkan ke Malaysia sempena Perayaan Tahun Baru China. Mesti bukan sedikit kos untuk membawanya ke sini, kan?  Agak-agaknya selain dari 'berjoget gaya kuda' (kalau boleh dikatakan memberi faedah) untuk tempoh beberapa minit, apa lagi faedah yang masyarakat boleh dapat, ya?

Psy set to perform at Barisan Chinese New Year open house

GEORGE TOWN: Penang is the place to be this month as South Korean superstar and YouTube sensation, Psy, has been booked to perform at the state-level Chinese New Year open house organised by Barisan Nasional here.

Psy is expected to attend the open house on Feb 11 together with Barisan leaders such as Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak.

He is scheduled to perform his infectious Gangnam Style in front of some 60,000 people, said state Barisan publicity bureau head Tan Cheng Liang after handing out ang pows to those at the Salvation Home here.

The open house will be held at the Han Chiang High School grounds from 10am to 1pm.



32 ulasan:

  1. klu la budget bw artis ni tulung org ssh lg byk faedahnya kan kakcik

    BalasPadam
  2. tak dok pekdoh org ganu kate..hihi

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak cik..

    takda faedah pun kan..
    kenapa ada yang suka ikut2 benda yang tak faedah ni...
    takut jadi cam org tak beragama, bila hiburan yang semacam ini jadi candu untuk menenangkan diri....

    BalasPadam
  4. sah2 le takde faedah, hiburan yg membazir sbb mestila byr mahal nak dptkan dia.

    BalasPadam
  5. Umpan nak kumpul rakyat Penang untuk di-brain-wash-kan oleh pihak tertentu kot. A ah apa faedahnya. Bukan murah. Ramai lagi rakyat dekat Penang tu duduk rumah setinggan hidup dalam kemiskinan. Baik guna duit tu bantu mereka

    BalasPadam
  6. Saya tak minat dan tak amik pusing pasal ni, huhu..Totally takde faedah pada saya pun.

    BalasPadam
  7. kak, ada harapan cancel ni. ramai sangat yang persoalkan...

    BalasPadam
  8. Ini salsh satu pelancongan negara, elok diperbanyakkan lagi, tahun melawat Malysia bulih

    BalasPadam
  9. serius sy kata..sy memang nympah ya amat dengan mamat ni.ntah tarian apa terkengkang2..tu pun ada org msia yg minat.xda nilai seni langsung.budaya yg paling x sihat dan tak patut jd ikutan

    BalasPadam
  10. Harap2 tak jadi. Pihak penganjur pun harap2 gunakan otak dengan lebih pesat. Supaya boleh bezakan mana yang baik utk rakyat dan mana yang tak baik.

    BalasPadam
  11. lo nak raya cina pun pi jemput dia?berlambak artis cina kat malaysia ni..pembazirannnnn..dah tu wat kat tempak sesak.nak bagi orang maki hamun je bila jln jem..

    BalasPadam
  12. sy tgk harga yg dikenakan pengurusan psy ni..kalau nk nyanyi je tanpa menari kuda tu dlm sejuta lebih..kalao nk perfom menyanyi + menari tarian kuda = 2juta. ada pulak pakejnyerrrr....yg gila ni, org yg btggjwb bwk die ni ha. duit mana dtg byk2 byr psy ni???

    BalasPadam
  13. Saya pun dah tak paham dengan apa yang berlaku dalam negara saya sendiri...............

    BalasPadam
  14. Assalamualaikum,
    Jom ramai2 kita praktis tunggang kuda hu huhu

    kpop dulu tak laku kot kena panggil cowboy ni lak hu huhu

    BalasPadam
  15. memang tak layan.. tapi nak buat camner der permintaan derler penawaran

    BalasPadam
  16. Tu semua bisnes, org bisnes sentiasa berjalan otaknya untuk cari duit. Cer siasat sapa yang bawak masuk.

    BalasPadam
  17. lebih baik bajet bawak org luar tu guna utk org yg lebih memerlukan..huh..
    sebab tu PRU kali nih undi bebetul..

    *emo nih..

    BalasPadam
  18. Ooooo...ini yang dihebahkan dalam HOTFM.

    BalasPadam
  19. entahnya...
    dah basi la PSY ni...
    orang ramai memang suka dengar lagu dia tapi rakyat tak beriya2 pun nak tengok PSY ni..ke dia yang nak tengok sangt..hehehe

    BalasPadam
  20. hoh tu mesti byr mahal tu nak bwk dtg sini, takde faedah langsung pun

    BalasPadam
  21. Betul tu, tak faham apa motif bawak masuk penyanyi ni, memang lagu tengah hot.. tapi belanja yg dikeluarkan tu mcm tak berbaloi

    BalasPadam
  22. assalamualaikum kakcik...ada juga yg sanggup bayar mahal2 undang beliau kan...;)

    BalasPadam
  23. betul kak !
    membazir duit rakyat lah nie ..
    apa yg mereka dpt agaknyeee
    pembaziran adalah ! .. erghhh

    BalasPadam
  24. Mmg tak berbaloi.. tak de faedah pun.. Membazir jerk

    BalasPadam
  25. betul tu.. tak mai pun tak pa......

    BalasPadam
  26. Zeqzeq je dok cakap lain

    Untuk dapat jodoh mudah bila Ada Tarian kuda

    Tapi tu lah, end up kes buang bayi VS nikah :(

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com