Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 16 November 2012

Kita memang selalu lupa...

... dan kerana itu, kita kena sering diberi peringatan ...

... sampaikan kekotoran yang kita buat pun kena ada orang lain
memberi ingatan apa yang seharusnya kita lakukan!


Gambar sekadar hiasan :

Di saat bahagia, jangan lupakan ibubapa...

... kerana tanpa mereka, siapalah kita.  Mungkin juga satu hari nanti
kita tetap memerlukan bimbingan dan bantuan mereka walaupun
kita lebih bijak dan lebih kaya ...

28 ulasan:

  1. betul la kak..mmg sampai nak kena pesan..tu pun entah entah dah berpesan pesan pun masih ada yang ambik sambil lewa je...

    kenkadang terkena jugak bila guna tandas awam nih...

    (yg mengherankan .. ia boleh berlaku kat tempat yg org anggap high class @ 5 bintang)

    BalasPadam
  2. memalukan betul orang kita ni..benda camni pun nak kena pesan.. hishh..

    BalasPadam
  3. Salam kakcik seroja...

    adoi.....kesedaran bermula dari peringkat awal......

    salam maal hijrah di hari ke dua tahun baru TiranaAduka melawat kakcik seroja...
    Pekabar sis..?

    BalasPadam
  4. Mak Mertua dan dengan menantu nampak macam adik beradik.

    BalasPadam
  5. tp kadang tuh mcm sign di tulis kt toilet tp sama gk, sbb dh terbiasa kan...

    hepi betul pantin baru ngn pantin lama tuh hehehe

    BalasPadam
  6. selamat pengantin baru buat kakcik....eh, anak kakcik

    hehehe

    BalasPadam
  7. itu la... manusia macam macam perangai kan...

    BalasPadam
  8. lawa menantu kakcik.. semoga menjadi penyejuk mata dan jiwa..

    BalasPadam
  9. kan kakcik, berak pun ada org lupa flush! haha

    BalasPadam
  10. Dua wanita yang menjadi tulang belakang...

    BalasPadam
  11. senantiasa merindui kasih syg ibubapa mama.. miss them always..:)

    BalasPadam
  12. alahai menantu sulong ye kakcik, tahukah beliau ibu mertuanya seorang blogger? hehehe

    BalasPadam
  13. sonok ye kak bila anak2 dah beso belaka :D

    BalasPadam
  14. cantik menatu kakcik..semoga bahagia selamanya..
    tak macam mak mertua punn kakcik tu tau.....

    BalasPadam
  15. Tak tahan dan bau rokok..
    Semoga semua menjadi anak yg tahu jasa ibu bapa..

    BalasPadam
  16. Along sayang semuanya. Tengok dia peluk keduanya sebagai tanda kasihnya tak berbelah bagi..

    BalasPadam
  17. ye kita sering lupa..sbb itu kita perlu sahabat yang baik untuk saling mengingatkan diri dikala alpa..

    terserlah kebahagiaan..moga diberi sebuah kelurga yang bahagia hingga ke akhirnya ye kakcik..

    BalasPadam
  18. semoga dgn peringatan itu kita selalu beringat :D

    BalasPadam
  19. itulah dinamakan manusia. mmg mudah lupa. sbb itu kita perlu sentiasa saling mengingati.

    BalasPadam
  20. ingat-mengingati itu lumrah..tp yg sakit hati dah ingatkan tp buat-buat lupa

    happy kakcik nampaknya dengan menantu baru :)

    BalasPadam
  21. assalamualaikum kakcik...peringatan yg baik buat semua...;)

    BalasPadam
  22. salam kakak !
    insyallahh kak .. anak2 yg baik x akan lupe jasa ibu dan ayah ;)

    BalasPadam
  23. cantik menantu kakcik! harap2 semuanya baik2 belaka....tetiba tingat kat mak mertua...hehe

    BalasPadam
  24. salam kak cik,
    orang kite.. sering lupe. tapi ade yang sengaja buat buat lupa.
    alahaiiii...

    kaka cik, take care !! :)

    BalasPadam
  25. sukanya sy tgk gambo kk cik bersama ank menantu ituu...
    Nmpak suwettt sangat... ^_^

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.