Kawan-kawan kakcik

Isnin, 15 Oktober 2012

Terima kasih Tuhan untuk mataku yang masih boleh memandang keindahan...

Gambar-gambar adalah dirakam dari belakang rumah Tn. Hj. Al-Lavendari...





Ada sesiapa yang tak kenal pokok cekur manis?
Buat masak lemak dengan labu, sedap ni.  Tapi yang ini dah tak
sesuai di makan rasanya.  Dah terlebih usia. :)

Apa nama bunga ni, ya?  Ia hidup dalam pasu di hadapan rumah.

Tuan dan Puan Rumah.
Makngah tu cantik, kan? (~_~)
Kalau kawan-kawan nak tengok sendiri apa yang ada dalam gambar-gambar di atas 'secara langsung', sila buat undian tentang bilakah kita boleh berkumpul di sana. :)

14 ulasan:

  1. saya panggil pucuk manis. ambik bahagian pucuknya je..patahkan..nanti dia tumbuh balik.. ayah saya suka la ni..shujin pun suka..

    BalasPadam
  2. he he setuju ngan Rai, KA pown panggil pucuk manis.. wat sambal tumis pedas or masak lemak ngan labu sedap tu... cantik & luas ye kat sini!

    BalasPadam
  3. as salam,
    bunga merah tu bunga mak datin..cantik views rumah ni, dah macam kat resort :)

    BalasPadam
  4. dalam gambar nombor 2 tu, ada tanah kosong nampaknya .. mungkin tuan dia nak jual. kalau kakcik berhajat boleh saya tanya2kan.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sangat-sangat jauh dari kemampuan saya!

      Anak2 saya sangat suka dengan suasana di rumah Pakngah walaupun mereka sangat pendiam di sepanjang pertemuan.

      Padam
  5. cantik... pokok cekur tuh kalu nk bg muda, kene potong n pasti tumbuh yg baru...

    BalasPadam
  6. cantiknya pemandangan.
    saujana mata memandang :)

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum Kak Cik

    waaaaa...kak cik dah tinjau kawasan dulu yer..
    ada food test tak...ha ha

    BalasPadam
  8. Pucuk manis...mmg sedap masak bening...hirup kuah masa msh panas...ishh sedap nyaa
    ...kat mana rmh pak ngah tu kakcik?
    Cantik pemandangan nya :-)

    BalasPadam
  9. saya suka pucuk manis masak lemak...sedap.

    Kawasan sekitar rumah pakngah memang cantik, dan makngahnya pun memang manis orangnya.

    Saya tak berkeempatan tengok kwasan dalam rumah pakngah masa ke sana, sempat tinjau luar je, al-maklum masa tu ramai sangat orang di majlis kenduri kahwin anaknya...

    BalasPadam
  10. yeayyy! boleh gi rumah uncle lepas ni

    BalasPadam
  11. Suka dgn pucuk cekur manis tu.
    Wah rumah atas bukit.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.