Kawan-kawan kakcik

Rabu, 17 Oktober 2012

Minta MILO dapat TEH-O, pembancuh air pulak yang naik angin...

Bukan sekali dua kakcik terkena, tapi kakcik diamkan sahaja.  Milo atau teh-o, dua-duanya air yang ada rasa manis.  Tiada masalah untuk kakcik meminumnya.

Hari ini terjadi sekali lagi.  Kebetulan disebabkan ada kawan di sebelah, kami ketawa.  Tiba-tiba pembancuh air (orang Indon) yang mungkin perasan dia adalah tuan punya kafe itu memandang kepada kami sambil berkata 'kenapa?  teh o itu ada yang minta.  Saya tak buat kalau orang tak minta.  Tak baik pagi-pagi ketawakan orang' dengan muka yang sangat mencuka.  Tak mengapalah, dia tengah senggugut kot!

Begitulah, orang tak akan tahu apa niat atau yang terdetik di hati kita.  Orang hanya nampak apa yang dizahirkan.  Seperti juga bila kita memberikan sesuatu yang kita rasa orang perlu. Ikhlas atau tidak hati kita, hanya Allah juga Yang Maha Tahu.

Kakcik berlagak bagaikan tuan rumah di rumah Abil.
Gambar dirakam oleh Ayu Akuzle.

38 ulasan:

  1. hahahaha
    sabar jela =)
    tuang air apa tu???nescafe ke??

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam kakcik....
      Perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......
      ahhahahahahhahahaha

      Ada pelayan istimewa buat MARIO...ahhahahahahhahaha

      sis,,kirim salam pada abil tu cakap sahabat lama dia..hahahahah lindu la sama dia........malu malu lari dulu........

      sory sis....

      Padam
  2. Betul Kakcik. Sy pun tatau apa yg Kakcik sdg fikir kala ni. Kan? Heee~

    BalasPadam
  3. kalau orang barat dia kata jangan assume..

    sebab assume to boleh jadi ass for u and me

    hehehe..

    BalasPadam
  4. pagi ni minum teh tarik.
    share dengan kawan

    BalasPadam
  5. Kak Cik sedang fikir ape... hehehhe... Apa khabar kakcik?

    BalasPadam
  6. selalu jugak berdepan dgn pelayan yg berlagak bos kt kedai makan nih..belum lg bab tekankan harga kemain mahal kalau pelayan tu kira..lebih sudu dari kuah.

    BalasPadam
  7. yalah kakcik, tengah senggugut tu kot..hihi.

    Kakcik dah sampai ke rumah Abil tu ya....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ya, kakcik dah sampai dua kali ke rumah Abil...

      Padam
  8. hahaha.. biasa la tuh.. negatif jew.. pagi2 pun negatif eks..:p

    BalasPadam
  9. Selalu jugak jadi gini bila makan kat luar. Saya kalo jadi macam ni selalunya saya tak berani nak mintak tukar. Takut diludahnya dalam air yang digantikan baru tu. Heheh.

    BalasPadam
  10. Jarang terjadi pd shima...
    Tp ada kedai tu lap air yg anak tertumpahkan gara2 meja yg tak stabil, pekerja lap meja tu tp dia perah kat tepi meja kami jugak! baik tak payah lap kotttt!!!!
    Dan kami terus xde mood nk mkn disitu lagi!!

    BalasPadam
  11. Tersilap tafsiran kah cik kedai tersebut, tapi betullah tak semestinya kita ketawa tanpa sebab..
    Kenapa kakcik ketawa masa tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebenarnya kakcik ketawa dengan kawan kakcik yang adiknya tak kenal mana bekas teh atau nescafe. :)

      Padam
  12. dah salah marah orang pulak... hmm... sabo jer lah

    BalasPadam
  13. itu bukan naik angin namanya tapi naik tocang !

    BalasPadam
  14. Salam Kakcik dan Wsalam TiranaAduka...2 kali Kakcik sampai rumah saya, 2 kali saya tak sempat bergambar ngan kakcik guna camera saya...leka berborak, saya yg lupa....

    cm tu punya pekerja patutnya anta balik negeri dia jea..biadap!

    BalasPadam
  15. Cuba kakcik mintak teh tarik pulak....mesti dapat sirap bandung! hahaha

    BalasPadam
  16. Awal2 pagi dah marah,memang senggugutlah tu.

    BalasPadam
  17. sabarlah kakcik....niat tak menghalalkan cara...huhuhu....

    BalasPadam
  18. (jujurnya , kalau dayah , dayah dah naik angin)

    BalasPadam
  19. kakcik...
    knp dlm gambo ni nampak laen jekk...

    BalasPadam
  20. stress kot...maafkan ajer la..dorang ni mmg cpt sentap...

    BalasPadam
  21. Memang ada spesies manusia yg rasa dia tak pernah buat silap.. yg salah tetap org lain..

    BalasPadam
  22. aduhh kak .. kitee lak leh tensi dgn org macam nieee
    akakkk bestnyaa dah kerumah abil ... pasti teruja dpt jumpe Gee life kann ..
    apalahh khabar dia kan ;)

    BalasPadam
  23. Awat la dia terasa lebih tu. Maknanya apa. Kan.

    BalasPadam
  24. makcik ada sebut nama kakcik sikit dlm blog makcik, entry esok...ok kot ye..thx

    BalasPadam
  25. sabar je lah dengan pembancuh air tu..

    BalasPadam
  26. Hehehe beli milo kat cafe blok lain

    BalasPadam
  27. Kak cikmemang ghajin...... kak cik mai umah saya pulak hehehe

    BalasPadam
  28. nasib baik dia dapat pelanggan mcm kakcik..kalau yg jenis panas baran..mau pagi2 dia dah kena sembur...

    BalasPadam
  29. saya masih terkenangkan dobi Indon yg kurang ajar tu......

    BalasPadam
  30. saya biasanya minum je. tapi husben kalau salah dia mintak tukar plus ada la bunyi2 sikit.

    BalasPadam
  31. mybe dia pegang share terbesar kt kedai itu gamaknyer...
    tu yang berhangin tak kira situasi tuu... hehehe

    BalasPadam
  32. wani minum jer kakcik malas dh nak minta tukar ni hehe

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com