Kawan-kawan kakcik

Khamis, 25 Oktober 2012

Kari Kepala Ikan...

Sebenarnya, gambar-gambar yang ditunjukkan ini adalah gambar yang kakcik rakam minggu lepas. Bila tiada cerita, gambar sahajalah yang jadi hidangan mata ...

Set hidangan untuk dua orang makan. Tiada dalam gambar ialah
dua pinggan nasi putih dan dua gelas teh o ais limau serta segelas
air kosong.  Jumlah yang perlu dibayar = RM53.00.  Lokasi :
Restoran ZK, Jalan Kampung Attap, Kuala Lumpur.

Suami yang buat pesanan.  Tak silap kakcik kepala ikan jenahak
saiz sederhana.  Kakcik suka makan bahagian matanya. :)

Ini pula hidangan yang disediakan oleh adik ipar kakcik sewaktu
kakcik, suami dan anak-anak berkunjung ke rumahnya.

24 ulasan:

  1. saya tak makan kepala ikan la kakcik..hihihi..kalau kari ikan, saya suka ikan tenggiri, ikan merah & ikan salmon..

    BalasPadam
    Balasan
    1. kari salmon? 1st time dengar...sedap ek? mne nk cari..

      Padam
  2. Mak aih Kakcik! Sedapnya lauk pauk yg kat pic umah adik ipar tu. Lengkap. Dgn ayam grg. Dgn karinya. Dgn sambal belacan g. Auwww!

    BalasPadam
  3. anak-anak paling suka makan kari kepala ikan.. ai dulu tak reti makan ikan besar2 tapi sejak dah join family en. suami maka dah semakin pandai.. hehehe..

    psstt: mana tau satu hari nanti kita dapat makan kari kepala ikan khas dari chef hubby ai.. hehehe..

    BalasPadam
  4. alahai kakcik, kebetulan saya buka blog kakcik masa lunch, memang berderau rasa kelaparan yang tak terhingga

    BalasPadam
  5. kari itu membuatkan saya lapar.....tapi saya tak makan kepala ikan :)

    BalasPadam
  6. alahai kak. tgk makanan ni lapar sgt dah ni kak.. mmg faveret..

    BalasPadam
  7. mahal ye kakchik kari kepala ikan tu...hidangan dirumah adik ipar kakchik tu pun sedap2 semuanya...

    BalasPadam
  8. Sedappppnyerr kk chik!
    Mmg favourite ahli keluarga sy nihh
    maklum ler kann.. keturunan utara... ;))

    BalasPadam
  9. Kalau ikan saya suka bahagian ekoq tapi kalau takdak ekoq, kepala pun saya sebat, kehkeh. Ikan jenahak sedap, cek sukaaaa!

    BalasPadam
  10. wahh banyaknyeee juadah yg adik ipar akak sediakan !
    kenyang sekenyang2nyaaa nie !
    akak .. salam aidiladha tau !

    BalasPadam
  11. wah..banyak nye lauk...teruja tgk dekat2 nak raya nih...salam kenal kak cik...suka sy lihat bile kakcik sentisa meninggalkan jejak di blog2 yg sy singgah...ingin kenal tuannye..

    BalasPadam
  12. sedapnya kari kapla ikan *gaya cakap ala2 mami hehe*

    cantiknya header..teringat mak ayah kt kg

    BalasPadam
  13. gulaiiii...feveret saya tu, hari2 menu gulai pun takpe

    BalasPadam
  14. Makchaq pun suka gulai kepala ikan.. makchaq pun suka mata dia.. anak2 pulak tak suka jadi makchaq tukang makan dua dua mata ikan..
    (tak tau kenapa makchaq tak boleh bukak blog kakcik kat rumah)

    BalasPadam
  15. Haaaa...kak cik Aina pun sama suka makan mata ikan.

    BalasPadam
  16. kari kepala ikan tu tak menahan tengokk..terlioqq!

    salam aidiladha kakcik :)

    BalasPadam
  17. saya makan jugak kari nie..tapi tak berapa nak fanatik mana..
    salam aidiladha buat akak sekeluarga..

    BalasPadam
  18. mak oii...x tenteram tgok kari kepala ikan tu..

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.