Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 28 September 2012

Mak kata emosi dia tak stabil...

... jadi dia nak berehat seketika ...

Walaupun matahari itu kelihatan terang, tapi bumi di bawahnya
nampak gelap.  Mungkin mak pun macam itu juga.  Nampak
wajahnya gembira tapi hatinya tak siapa dapat membaca.

Meskipun mak berada dalam keadaan tidak seronok, tidaklah
pula sampai dia bagi kami makan pisang sahaja!


Bila makan di luar, selalunya bukan mak yang keluar belanja.
Biasanya Along yang belanja dan kadangkala ibu saudara
kami yang keluarkan perbelanjaan.

Ini kedai makan kawan ayah saya.  Tapi tidaklah bermakna
kami dapat makan percuma atau bayar lebih murah dari apa
yang orang lain bayar.  Harganya agak berpatutanlah.

Harapnya mak tidak akan menjadi terlalu  cepat marah.
Bagaimanapun, saya tetap sayang mak saya.

25 ulasan:

  1. comelnya Adik jadi model MAK kesayangan!

    BalasPadam
  2. walaupun kedai kawan sdri,bak kata omputeh,bisnes is bisnes...heheh...tak kira sedara atau kawan2..nak makan free,mai dtg umah....:D

    BalasPadam
  3. Chicken Chop! Chicken Chop! Chicken Chop!

    BalasPadam
  4. saya nampak kawan kawan instagram saya!!!

    haiii !!!!

    BalasPadam
  5. kata2 kat gambar pisang tu buat best.Terbaik hihihi

    BalasPadam
  6. apesal terang benderang blog akak ni!!

    BalasPadam
  7. gundah gulana ke kakcik?
    takpe..rehat dulu...

    BalasPadam
  8. asalam Kakcik...biasalah hidup ini ada pasang surutnya...banyakkn baca alam nasyroh usapkan dada...insyallah

    BalasPadam
  9. (tergelak dayah baca "takdelah dapat makan percuma")

    :)

    dpt diskaun pun okey dah..

    BalasPadam
  10. bawak bertenang, rehat2kan diri dulu ye kakcik!

    BalasPadam
  11. makchaq pun biasa, emosi kadang2 tak stabil..
    Tenang2kan hati..

    BalasPadam
  12. Biasalah kita memang Ada masa beremosi ye kak, orang sekeliling kenelah prihatin, begitu juga kita ;)

    BalasPadam
  13. walaupun bersaudara, makan di restoran mesti kene bayar juga, die cari rezeki kan kakcik?..hehehe

    BalasPadam
  14. harap2 emosi mak cepat stabil ;)

    take care kak cik

    BalasPadam
  15. sabar ye mak... em.. jgn emosi sgt..

    BalasPadam
  16. Smoga emosi kembali seperti sedia kala.

    BalasPadam
  17. Saya pun camtu, mak. Kdg2 up .. kdg2 down. jgn down lama sgt ye mak. Eh .. ter mak-mak lak dgn kakcik. hihihi.

    BalasPadam
  18. kirim salam mak ye adik..pesan kat mak jgn sedih sedih..yg stress sangat..tak baik utk kesihatan..

    BalasPadam
  19. ni mak yang tulis entry ke anak yang tulis? heheheh... semoga kakcik ceria kembali........

    BalasPadam
  20. Comel model tu..harap kakcik okey & gembira :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.