Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 10 Ogos 2012

Soalan untuk menguji tahap konflik dalam diri seseorang...

Jom tengok...



Nak tahu cara mengira markah?  Katalah soalan nombor 1 jawapannya di ruang satu (TS) - jumlahnya = 1.

Kemudian soalan nombor 2, jawapannya di ruang ke 4 (SS), maka jumlahnya = 1 + 4 = 5.

Soalan nombor 3 pula, jawapannya di ruang 3 (S), jadi jumlahnya = 5 + 3 = 8.  Begitulah seterusnya hingga ke soalan nombor 30.

Jika jumlahnya = 30 - 1 = orangnya tenang
                            60 - 31 = separuh tenang
                            90 - 61 = separuh kritikal
                           120 - 91 = kritikal
  
Kakcik tak salin dengan lengkap untuk markah 1 hingga 90 kerana kononnya kakcik tidak berada dalam kelompok itu!

Anda berada di kelompok manakah agaknya, ya? 

Selepas ini kakcik akan kongsikan ujian Inventori Personaliti Warna.  Ada yang berminat nak tahu tak? :)

20 ulasan:

  1. thanks kak cik nak cuba jga ni

    BalasPadam
  2. dulu kat majalah remaja ada gak kuiz mcm ni...buat jgk..=)

    BalasPadam
  3. Kakak suka dan kakak nak simpan utk file kegunaan kakak dalam pajabatlah kakcik. Bila free kakak nak tyle semula.

    Kadang-kadang kakak memerlukan ini juga nak tahu juga dimana prestasi diri sendiri dan staff kita.

    Terima kasih banyak-banyak

    BalasPadam
  4. huhuhui... nk cube lah jap2 lg...

    BalasPadam
  5. boleh cuba nie..TQSM kakcik di atas perkongsian...

    BalasPadam
  6. ambil masa ni nak jawab soalan2 tu.. berpeluang boleh cuba. tapi tgk soalan2 tu mmg menarik.

    BalasPadam
  7. Boleh di cuba ni....nak tau jugak kritikal ker tidak...

    BalasPadam
  8. separuh kritikal kot..hehehe..

    BalasPadam
  9. tqs kakcik.. nak try jugak ni..

    BalasPadam
  10. saya kalau baca soalan soalan macam ni...memang tak tenang...jenuh nak memahamkan..banyak bebenor soalan nak jawab! ekeke

    BalasPadam
  11. kalau nak jawab ni kena duduk tenang2 dan ada banyak masa kakcik, saya skrg tak punya waktu itu, kejar masa sambil bw...huhu

    BalasPadam
  12. Kena cuba nih...belajar menilai diri sendiri dan cuba perbaiki...

    BalasPadam
  13. Salam kakcik..Interesting ni..jap g nak try..hehehe

    BalasPadam
  14. mak, kalau sy buat ni confirm sgt2 sy kat golongan yg kritikal tu :p

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com