Kawan-kawan kakcik

Rabu, 4 Julai 2012

Yang kakcik masak petang tadi...

Cempedak goreng

Tempe salut tepung goreng

Sambal kicap

Nasi putih

Ikan masin goreng

Asam pedas tenggiri

Balik-balik itu jugalah lauk yang kakcik tahu masak! Kira bolehlah, balik kerja saja terus ke dapur sediakan hidangan walaupun seadanya.  Alhamdulillah.

23 ulasan:

  1. salam kakkkcikkk
    saya dtg nak makannn
    semua saya suka...x de satu pun x suka *dasar kuat makan...hihi *
    banyaknya kakcik masak...saya kalau hari kerja balik melepek je kepenatan.

    BalasPadam
  2. kakcik... itu dah lebih dr sedap dah tuh... alhamdulillah... :-)

    BalasPadam
  3. tengok cempedak teringat ada cempedak kat dapur, abang kat trolak bagi.. tapi belum berbau lagi.. belum masak la kan..

    Kak cik ni suka tayang lauk2 best.., makchaq tadi goreng mee saja.. dah tengok ni teringin nak makan nasik pulak..

    BalasPadam
  4. terbau cempedak ngan ikan gelama masin sampai ke sini.sedapnya kak chik: )

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cik Inaaaaaaaa...

      Cik Ina bukalah balik ruang komen Cik Ina tuuuuu.... Kakcik nak usik2 Firdaus dah susah la.... :(

      Padam
  5. ASAM PEDAS TU NAMPAK SANGAT SEDAP OK..^_^

    BalasPadam
  6. Alhamdulillah..semua sedap2 menuya kakcik...semua favorite saya tu..sambal kicap mesti kena ada. Ikan masin walaupun jarang makan, itu lah yang membuka selera dan asam pedas memang all-time favourite..terpikat menengok nyer...:)

    BalasPadam
  7. Sedapnya kak chik.... Tempe goreng tepung cicah kuah kicap...peh sedap

    BalasPadam
  8. Saya lain tak maw....cempedak sahaja...ahakz

    BalasPadam
  9. Petang tadi Sy cari cenpedak goreng, habis kata si penjual tu, kempunan sy..agaknya si Joanna Yunus tu borong semua..kakcik marah dia kakcik..hehehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Abil...

      kakcik kena marah Joanna ke Yaya ni??

      Hantu Cempedak tu Yaya Azura namanya... hehehe...

      Padam
    2. Joanna la kakcik coz dia pun dok sban gak jadi dia la paling dekat ngan umah sy, jadi dia yg borong semua! marah dia kakcik..hahahaha

      Padam
  10. tengok ikan goreng tu rasa jam ni jugak nak makan nasi..

    BalasPadam
  11. cempedak goreng..... sedap la akak....

    BalasPadam
  12. terliur kak sy tgk asam peda ikan tenggiri tu, nampak delicious sgt, sesungguhnya saya dah lama tak mkn cempedak goreng

    BalasPadam
  13. terliur acu tengok ikan masin dan sambal kicap mak tu

    BalasPadam
  14. sedapnye...
    hihi...

    entah bila dayah dapat buat cam tu..
    hehe..

    BalasPadam
  15. Sedapnya cempedak goreng utk minum petang.Byk juga lauk yg kakcik sempat masak lepas blk kerja.

    BalasPadam
  16. SMTI - Pisang goreng memang makanan kegemaran saya.

    BalasPadam
  17. cempedak mahalll skang! padahal dulu orang tak layan pun kan..

    BalasPadam
  18. dlm minggu ni , sy makan cempedak goreng yg byk... isnin aritu member goreng, then smlm pon.

    cempedak dr kampung dia. sedap.... byk lak tu

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.