Kawan-kawan kakcik

Jumaat, 10 Februari 2012

Jom beli kain untuk buat pakaian sedondon...

Orang kata : 'ukur baju di badan sendiri'
Kami kata : 'ukur kain di poket sendiri'

Kita bukan jutawan (atau ada yang sudi menaja) untuk bermewah-mewah...

Selamba saja Along dengan 'singlet' umrahnya!

Kain putih kena beli juga.

Ini untuk kaum hawa

Budak ini jadi hairan kenapa kena beli untuk 'semua orang?'.

Along yang langsaikan bil ini (untuk majlis dia juga, kan?).  Itu belum lagi bayaran untuk tempahan.  Eh! masing-masing bayarlah nanti.  Along nak guna banyak duit untuk hal lain lagi...



35 ulasan:

  1. family saya sedondon bile hari raya jer... hehe

    BalasPadam
  2. Salam kakcik,

    Beli kain utk raya ke?
    Seronok ek mcm ni...hehehe

    BalasPadam
  3. alhamdulillah....tu rezeki along...
    cheqna tak dapek la....hehehehehe

    BalasPadam
  4. Wahh! Pengantin supply kan kain lah! Heheheheh!

    BalasPadam
  5. Macm Majlis Besar saja ni....sedondon gitu...

    BalasPadam
  6. BILA PAKAI SEDONDON,SENANG NAK KENAL TUAN RUMAH PASAL MAJLIS NNT...*__*

    BalasPadam
  7. wah tahniah2, kakcik nak dpt menantu ye, bestnya =)

    BalasPadam
  8. lamanyaaa....
    lama beno tak menyinggah ke sini.
    kakcik apa habo? nengok nengok macam sihat je.. alhamdulillah...
    macam bakal ada kenduri besar je ni kakcik?
    moga moga dipermudahkan segalanya... =)

    BalasPadam
  9. Suami saya pun suka sangat pakai Tshirt pagoda macam along tu..sejuk kata nya...

    BalasPadam
  10. haaaa utk wedding along ke? eceh menyampuk

    BalasPadam
  11. kakcik bakal terima menantu eh????
    tahniah buat buat anak kakcik...

    BalasPadam
  12. suami saya suka pakai t-shirt pagoda sampai saya pun terikut2...kak ada majlis besau ke...:)

    BalasPadam
  13. wow best ni, sedondon utk majlis kawin along ekkkk

    BalasPadam
  14. kak cik... tema kelabu ke? saya suka...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah lama sangat kakcik mengidamkan warna itu! :)

      Padam
  15. Kakcik jangan lupa jemput saya yee..kalau ada majlis terima menantu..
    Kalau pakai warna sedondon mmg cantikkan...

    BalasPadam
  16. kak cik cepatnya shopping raya, bestnya!!!

    BalasPadam
  17. ingat nak shopping raya... rupanya tuk kahwin eh.. now majlis semua nak ikut tema kan...

    BalasPadam
  18. wah. sy nak hijau putih .. hehehe

    BalasPadam
  19. Waahh meriah kan kalau baju sedondon.. cantik jer.. :)

    BalasPadam
  20. wahh.. saya ketinggalan ketapi kah kakcik?
    bila nak menimang.. eh.. nak menyambut menantu nih?

    BalasPadam
  21. salaam buat kakakku kakcik..
    majlis sekarang ni selalu bertema kan kak.. jika mampu, apa salahnya..dan nampak sgt ceria, meriah dan bersatu...hihihi..

    BalasPadam
  22. bonda~~
    majlis pe? along kawen?
    bile tu?

    BalasPadam
  23. Tema kaler Along kaler apa kakcik...
    X jemput ke?

    BalasPadam
  24. Wahhh nak sedondon untuk kenduri Along? Tak lama lagi Kakcik nak dapat menantuuuu :)

    BalasPadam
  25. semoga Along dimurahkan lagi rezeki dia...amin

    BalasPadam
  26. yes.. ayu dh tau. warna tema kelabu..
    hahahhahahahah..

    ayu doakan semuanya dipermudahkan... along!! jgn nevous ya

    BalasPadam
  27. wah.. dah mencari2 kain yg sedondon.. selepas ni mencari apa pula ye kakcik.. semoga dipermudahkan segalanya..

    BalasPadam
  28. akakcikku sayang..
    perlu apepe teman nolong kabor ye :)

    BalasPadam
  29. Assalamualaikum Kak Cik

    cakap kat along, atuk nak juga
    nak jadi orang pangkal...he he

    BalasPadam
  30. salam kakcik..nak terima menantu ke ni???tahniah ye..

    BalasPadam
  31. jarang pakai sedodon dengan suami..tp time raya dengan kawin pakai sedodon2,,hubby tak suka hari biasa pakai sedodon...

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com