Kawan-kawan kakcik

Khamis, 12 Januari 2012

Gula-gula...

tidak semua manis rasanya
ada yang pahit
pedar
masam
masin
pedas

ada juga yang menyebabkan sakit kepala
mungkin juga sakit perut
rasa hendak muntah

jadi janganlah terpedaya
bila dihulurkan gula-gula
kerana bukan semuanya
akan membuatkan kamu gembira

manalah tahu
walaupun ia jenis yang kau suka
tapi telah lama pula
luput tarikhnya!

Ini bukan gula-gula.  Siapa tahu apakah sebenarnya ia? :)

notahati : sebenarnya aku pun tak tahu apa perasaanku bila ditawarkan GULA-GULA YANG SATU INI.



18 ulasan:

  1. Akak .. saya diberi gula-gula black pepper oleh kawan dari Sarawak. Sampai sekarang saya tak tau rasanya. Hahaha ..

    BalasPadam
  2. sok abih le konter kami kene serang kak oiiiii.. huhuhuuuuu

    BalasPadam
  3. manis awalnya "gula-gula" tu ..rupanya resepi belum siap sepenuhnya..masih ada bahan yg tidak mencukupi...

    BalasPadam
  4. anak2 boleh kita gula2kan..tapi bila dah tua2 mcm ni kita lebih bijak dan tahu jika ada org nk gula2kan kita kan...

    p/s kakcik sihat ke...ida sgt bz sejak ada bos baru ni..hari2 bos kacau..nak buat keje pun tk senang..bukan kacau apa...mcm2 tanya..semua org kena panggil dan paling tk best suka dok mengadap kita tgh buat keje...alahai bos...

    kak cik sampaikan salam pada hsb kakcik ye..

    BalasPadam
  5. saya suka gula2 hacks...walaupun hitam, pahit, pedas...tapi tetap ada manis nya...
    ngeeee....
    ada kena mengena tak dgn entry... ;p

    BalasPadam
  6. Alin tak brp suka gula2...makan pun terpaksa..

    BalasPadam
  7. Nak ambil pun boleh. tak mau tidak mengapa.. tepuk dada tanya selera..

    BalasPadam
  8. saya tak makan gula gula. yey!

    tapi jgn bagi dark cekelat, takut saya terus mam tanpa tgk tarikh luput. isk!

    *

    mak, saya mcm boleh mengerti perasaan dalam corak jalur2 tu....

    BalasPadam
  9. menjelang pilihanraya ni... banyak dapat gula-gula. ambil aje ler...

    BalasPadam
  10. arhahaha..
    kesian CA...

    klik CA jgn tak klik...
    eheh!

    BalasPadam
  11. Salam,
    Seperti juga kicap .... dulu sebut kicap, sudah terbayang mesti masin ... tapi sekarang ada kicap rasa manis dan masam

    BalasPadam
  12. "gula gula " yg satu itu umpama main main sahaja...entahkan jd entahkan tidak...takut tangguh terus terusan..hiks

    BalasPadam
  13. OOO..saya biasanya dah masuk perut baru taw ia dah lupu tarikh...ahakz

    BalasPadam
  14. penah makan hacks..ingatkan sedap...mak aih...rasa terus buang..x sedap!hahaha

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.