Kawan-kawan kakcik

Sabtu, 24 Disember 2011

Melayan karenah anak-anak...

Sementara ayahnya sibuk (atau buat-buat sibuk) dengan urusan awal Pencarian Khazanah Bernas, aku pula sibuk melayan kehendak anak-anakku Bangcik dan Adik...

Aku dan anak-anak tidak mengikut ke sini.
Bawa pergi makan.

Bawa pergi tengok wayang 'yang entah apa-apa'.  Suku panggung pun tak penuh.

Membeli belah - yang ini Bangcik punya...

... dan yang ini Adik punya.  Kemudiannya keluar lagi beli beg dan stokin untuk Adik.

Penat tapi puas tengok anak-anak gembira.

10 ulasan:

  1. Seronoklah bangcik dgn adik berbelanja. Kakcik sedia ajelah duit. Budak lelaki punya pakaian/peruntukan jauh lebih mahal anak perempuan kan kakcik...

    BalasPadam
  2. Kakzakie...

    memang pun. Sudahlah begitu,hendak mendapatkan kasut yang sesuai dengan 'selera' mereka dan sesuai dengan kemampuan makayah mereka, bukanlah mudah!

    BalasPadam
  3. Salam, sebagai seorang ibu, apa-apa pun akan dulukan anak-anak kan.. kita pun suka juga dapat tunaikan apa yang anak mahu dan akan sedih jika sebaliknya.. kasihan pada emak ayah yang tak mampu...

    BalasPadam
  4. Rajinnya kakcik melayan shopping anak2 di tempat asing. Berkorban aper saja utk anak2 kan kakcik?

    BalasPadam
  5. kegembiraan anak2 adalah kegembiraan kita juga...

    BalasPadam
  6. sekolah dah nak bermula...alahai byk nak ken abeli persiapan anak2 ,kan...

    BalasPadam
  7. betul tu kak, sepenat mana pun kita, bila tgk anak2 happy, terus hilang penat kita tu, layan aje karenah depa

    BalasPadam
  8. comey sungguh si adikkk... gerammm tggkkk!! cubit pp bole?? hihihihi.. citer tuh x besh eks, kakcik?

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum,
    Mmmmm Angry birds tu memang menggoda sesiapa je ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.