Kawan-kawan kakcik

Khamis, 3 November 2011

Jubah putih...

ada sesiapa sudi hadiahkan?

rasa macam suci bersih saja

dan

rasa teringin sangat hendak memakainya

walaupun

aku bukan seorang yang teliti

dalam menjaga kebersihan!

Ini gambar dari arkib Google.  Kalau aku pakai macam ni,
lagi nampak 'kekembangansemangkuk' ku!

Dato' LF  berkirim salam kepada semua teman-teman blogger.  Beliau tidak dapat bersiaran buat masa ini kerana mengalami masalah dengan talian internet di rumahnya.

notahatiyangtidaktenteram : saat kematian datang, tinggallah segala yang dimiliki dan disayangi.  Kain kapan pun belum tentu ada andainya mati kita ditempat yang tidak terduga dan tiada sesuatu yang boleh dijadikan pembalut tubuh nan kaku.



21 ulasan:

  1. gambar tu nampak cam kaftan,
    cantik..qema selalu beli jubah siap xcukup panjang huhu

    BalasPadam
  2. a'ah kaftan ye tu kakcik? suka jugak pakai kaftan & jubah sekarang ni...selesa rupanya..kalau kena dgn jenis fabrik. warna putih cantik...tapi agak berisiko untuk saya yang tak berapa cermat ni..

    BalasPadam
  3. kekembangansemangkuk yang comel.. :)

    BalasPadam
  4. saya tak berani pakai putih kakcik.. kejap je comot nanti.. hahaha..

    BalasPadam
  5. Baju putih mmg sukar hendak dijaga. Klu basuh selalu, putihnya akan memudar. Mmm...

    BalasPadam
  6. Kakcik.. saya pun tengah cari jubah putih..laa.. :) Cantiklaa jubah dlm gambar tu

    BalasPadam
  7. kakcik lom cuba lom tahu...ramai je yg kembang semangkuk bila pakai ok jer...ida memang tk sesuai pakai...jd mcm kelambu pulak nnati..


    p/s notahati...buat kita ingatkan kematian.

    BalasPadam
  8. p/s
    Sama2 kakcik..tandahati yg tak seberapa...last minit baru teringat nk beri sesuatu buat kakcik...itu saja yg termampu,.

    BalasPadam
  9. cantik sungguh baju tu la.. mesti cun kalau kak cik pakai ni... =)
    salam untuk dato juga... tak sabar mahu jumpa semua.. =D

    BalasPadam
  10. serius cantik baju tu... rasa cam nak beli la. nak hadiahkan untuk wife & bonda

    BalasPadam
  11. memang cantik dan nampak selesa..saya ni pun dah selalu pakai maxi dah..senang dan berangin..hahaha

    BalasPadam
  12. Ella pun suka putih tu kak. nampak suci.

    BalasPadam
  13. owh sy plak mcari wrna biru turqoise ;D

    BalasPadam
  14. saya pulak suka hitam...
    konon nak nampak kurus... hehe..

    BalasPadam
  15. salam kakcik,
    baru lah ptg ni fm berjaya menembusi blog kakcik..
    sedari pagi tadi semacam ada dindng yg menyebabkan fm x leh celuih ke sini..hehee..

    ..jubah itu mmg cantik.

    BalasPadam
  16. cantik .....

    dgn CA ...aci lawan ... takmasuk ...

    BalasPadam
  17. rasanya tu kaftan, sesuai dipakai ngan inner. mmg cantik...

    BalasPadam
  18. :)

    kalau nak makan kena pakai napkin kt leher ni..hehe

    BalasPadam
  19. cadar satin putih adalah permintaan terakhir seminggu sebelum arwah mak meninggal. Moga dia aman di sana, Alfatehah...

    BalasPadam
  20. putih memang suci murni..tp kan kak,
    jarang..kena inner..kalau tak, nampaklah apa yg sepatutnya tak boleh dinampakkan.. :)

    BalasPadam
  21. teman ade jubah putih arwah Mak. skali skale teman pakey gi opis.. member2 tegor putih benor mcm h@ntu hehehehe... wuuuuuuu... ;)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.