Kawan-kawan kakcik

Rabu, 23 November 2011

Bagaimana menerbitkan catatan melekat (sticky post)? ...

Buat catatan seperti biasa. Kemudian klik TERBITKAN CATATAN

Bila keluar skrin ini, klik pula Edit Catatan

Skrin seperti ini akan keluar semula. Klik Opsyen Catatan, kemudian
klik pula Tetapkan tarikh dan masa. Tukarkan tarikh dan masa
kepada tarikh dan masa catatan itu dikehendaki berada di atas sekali. Klik sekali
lagi pada TERBITKAN CATATAN seperti biasa.


Senangkan?  Ops! kepada yang menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa pilihan, langkahnya sama juga, ya. :)



21 ulasan:

  1. Chik Na...

    ada seorang dua kawan yang bertanya, jadi kakcik fikir elok juga kakcik kongsikan kepada mereka yang belum tahu. :)

    BalasPadam
  2. kak cik mcm tau2 je sy akn buat entry melekat ni nnt...time kasih kakcik

    BalasPadam
  3. tima ksh kakcik..
    saya pun belum pernah lg ni buat n3 melekat..
    insyaAllah akan dicuba..

    BalasPadam
  4. thanks kakcik...
    so far iols tak penah lagi buat entry sticky ni...

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum my lovely sis..KakCikS:)

    Tq kakCikS buat sesi tutorial nii..;)
    "tunjuk ajar ku sifu!!!.."

    BalasPadam
  6. pernah terbaca ttg toturial ni.. tp dah lupa.. thanks kak cik sebab ingatkan lagi.. harap2 lepas ni dah tak lupa dah..

    BalasPadam
  7. boleh lah wat kitar semula entry?

    BalasPadam
  8. yana buat kadang jadi kadang tidak..ikut nasib..hahaha

    BalasPadam
  9. rajin kakcik buat tutorial..

    tp saya memang suka cari dan belajar tutorial2 dari blogger2 otai..
    menambahkan ilmu didada :D

    BalasPadam
  10. Moga yg bertanya itu dapat menfaatkan ye kakcik. Dapatlah ganjaran ...

    BalasPadam
  11. Saya tgh cari cara supaya blog saya boleh auto update, tanpa saya perlu buat apa apa pun. Goyang kaki/tido, blog update dengan sendirinya. Kalau kakcik jumpa caranya, sila beritahu ya. ~ ekekekekeke

    BalasPadam
  12. ringkas tutorial akak..sng faham =)

    BalasPadam
  13. saya pun sama macam daddy ziyyad.. nak cari auto update..senang kehidupan..hehehe..

    BalasPadam
  14. ahah! x rugi bertnya pd yg mengetahui kan? tenggsss, kakcik...sayam dier!!!

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.

Ada pertanyaan dan segan nak letak komen? Sila emel ke : kakcikseroja@gmail.com