Kawan-kawan kakcik

Selasa, 20 September 2011

Ragam si tembam ...







Harap-harap ibubapanya tak marah aku letak gambar sikecil yang berusia 2 tahun 4 bulan ini di sini.

38 ulasan:

  1. alooor cumeinya berbaju melayu
    siapa nie kak ..
    akak memang suke budak kecik kan :)

    BalasPadam
  2. Cutenya kakcik. Siapalah mama dia. Bibirnya mencebik pun comel....

    BalasPadam
  3. ieda...

    suami kakcik kalau jumpa budak kecik, dia akan gomol budak tu (kadang2 sampai menangis dibuatnya). :)

    BalasPadam
  4. Kakzakie...

    kakcik dah lupa namanya. Kakcik bertemu dengan mereka masa kakcik dan suami hadir di jamuan hari raya di Kepala Batas tempohari. Susah juga nak merakam gambarnya. :)

    BalasPadam
  5. kaklong...

    ibubapanya taklah besar sangat. :)

    BalasPadam
  6. gmbr 1st tu watkan saya teringat2 kat iman mase dia wat muka... huaaaa... nak balik cepat arini...

    BalasPadam
  7. hahahha..memang cumil!! ziyyad halus aja kalau nak dibanding dgn budak ni..walaupun ziyyad dah nak masuk 3 tahun.


    PS: Ok aja kakcik dgn idea kakcik nak buat gathering kat rumah kakcik...saya sarankan konsep port luck. So kakcik cuma sediakan air aja..ekekekeke...apa kata kakcik? blogger yg duduk berhampiran (klang/shah alam/KL) boleh datang...

    BalasPadam
  8. Hajar...

    rindukan Iman ya? Semoga Iman dah sihat sepenuhnya. Suka cium bau budak kecik kan? :)

    BalasPadam
  9. Dr Faiz...

    budak tu memang tembam dan kiut. Bila tengok dia berlari2 dan termengah2, rasa kita pun ikut tercungap sama. :)

    p/s : Dr war2kanlah idea tu, tengok berapa ramai yang angkat kibod tanda setuju kalau buat kat rumah kakcik. Lepas bulan Syawal pun apa salahnya, kan? Nanti kakcik minta Along sewakan khemah dan kerusi meja. Setakat air, InsyaAllah tak ada masalah. :)

    BalasPadam
  10. Ok kakcik..nanti saya war war kan di blog saya..mungkin hari ni, mungkin esok kot....thanks sebab kakcik sudi jadi tuan rumah :P

    BalasPadam
  11. comelnya budak kecit ni!
    geram tengok pipi yang monggel tu!

    BalasPadam
  12. hih! comel betoll...
    sitomey saya pun baru cukup 2 tahun hujung Ramadhan aritu...dah start lasak dah...tp saya tak kurus2 jugak...heh3...

    BalasPadam
  13. 2 tahun cam tu, boleh tahan, kalau dekat mahu je cik ina gomol-gomol.

    BalasPadam
  14. anak2 saya cukup suka dgn budak2 kecik, nak2 lagi yg tembam2 ni :)

    BalasPadam
  15. cutenya...kalau dpt kat ida mst kena cubit pp tu..

    BalasPadam
  16. anak sape ni kakcik?

    si gendut yg comel.. hehehe

    BalasPadam
  17. ini sekapal dgn cucu saya ni..debab, geram tgok jari tu..

    BalasPadam
  18. budak baya ni, seronok usik sampai nangis..he he he

    BalasPadam
  19. Ya allah comelnya dia kak , rasa macam nak cubit pipi dia..

    BalasPadam
  20. salam buat kakaku kakcik..

    ramai anak2 kecil takut kat saya..saya suka bawak dorang lari hihihi..

    makin byk n3 kakcik yg saya terlepas.. maafkan saya kakcik..agak sibuk belakangan ini..yg pasti, saya selalu teringatkan blog ini..

    BalasPadam
  21. Dr Faiz...

    harapnya ramai yang sudi ikut serta nanti. Walaupun rumah kakcik kecil sahaja, kakcik sangat berbesar hati andai ada yang sudi datang. :)

    BalasPadam
  22. Milo...

    memang dia menjadi perhatian. Ramai yang geram tengok ketembamannya! :)

    BalasPadam
  23. Q...

    kalau ikut lasak anak ibu boleh jadi kurus, tentu dah lama kakcik kurus kering...hehehe...

    BalasPadam
  24. Cik Ina...

    Firdaus pun tembam juga. Geram tengok pipi dia tu tambah2 bila dia beraksi dengan makanan. :)

    BalasPadam
  25. MDT...

    siBS pun suka dengan budak kecil tapi asal jangan nak manja2 dengan mak dia. ;-)

    BalasPadam
  26. Ida...

    eh! jangan cubit. Nangis dia nanti. :)

    BalasPadam
  27. Acu...

    comel macam Acu..hehehe.. :)

    BalasPadam
  28. Dr Hanie...

    anak kakitangan BERNAS P.Pinang. Masa kecil, semua orang geram tengok, kan? Esok dah besar macam Along - alamak!

    BalasPadam
  29. Hani...

    nak dukung pun tak larat, kan? :)

    BalasPadam
  30. norh...

    dah nangis, tak nak pujuk ... hehehe

    BalasPadam
  31. Amy...

    amboi! ramai yang nak cubit pipi sitembam ni, mesti risau mak dia. :)

    BalasPadam
  32. W/salam Adikku Samad...

    kenapa? Dik Mad berwajah garang atau sebab suka menyakat? :)

    Tak apa kalau tak sempat singgah kat blog kakcik ni. Kita tahu bahawa kita saling mengingati sebagai saudara seagama dan sekampung, kan? :)

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.