Kawan-kawan kakcik

Rabu, 8 Jun 2011

Mengapa jadi begini?...


sepatutnya : Pastikan akaun anda selamat

Suka-suka hati sahaja nak gunakan perkataan yang entah apa-apa. :(




42 ulasan:

  1. tuen2 dan puen2...
    berhati2 di jalen raye...dan berhati2 bila mengeja...

    BalasPadam
  2. nape jgn gitu ye... cam bhs indo je..

    BalasPadam
  3. ibu qaleesya...

    yang mengeja tu baru masuk tadika kot!

    BalasPadam
  4. bujal...

    selemat tapi tak selebet! :)

    BalasPadam
  5. Ida...

    wah! slanga ala2 kasim baba tu...

    BalasPadam
  6. mama maman...

    bahasa kita yang telah dianaktirikan. :(

    BalasPadam
  7. selem kakcik...
    selemet tengehheri...
    hahahahah

    ye... heri ni huruf a sile genti dengen huruf e ye...
    ejeen style beru!
    heheheheh

    BalasPadam
  8. ejaaan tunging langgang ... tk sekolah melayu lah tu

    BalasPadam
  9. Terjemahan yang salah hihi
    sungguh tak perasan ni, qema baca ayat yang betul tu kakcik tapi xperasan salah tuh hihi

    BalasPadam
  10. mark zuckerberg taklah sebijak yg disangka~

    BalasPadam
  11. kak chik nak gelak ni, jumpa balik perkataan selebet yang disebut masa kat sekolah.

    BalasPadam
  12. Miloais...

    selemet tengeheri - kepele tek meyong lagi ke? :)

    BalasPadam
  13. Puanbee...

    yang menulis tu masa sekolah, gagal ujian mengeja (ejaan).

    BalasPadam
  14. Qema...

    kalau pandang sekali imbas, mungkin kita rasa tiada kesalahan...

    BalasPadam
  15. gB...

    dia belum masuk kelas BM lagi!

    BalasPadam
  16. Adikku Samad...

    porjo atau poyo? hehehe...

    BalasPadam
  17. Cik Ina...

    sesekali terkeluar juga perkataan yang sudah lama kita lupa. :)

    BalasPadam
  18. sebab tu saya x suka guna malay version surf internet..carca-marba jadinya nnti..

    BalasPadam
  19. MDT...

    sedih tengok bahasa kita dibuburcacakan...

    BalasPadam
  20. Dr DZ...

    hahaha.. agaknya itu yang dimaksudkan!

    BalasPadam
  21. mungkin yang menaip/menulis tu ada masalah pendengaran atau pertuturan kot !

    BalasPadam
  22. Kanda AL...

    atau pun ada masalah penglihatan!

    BalasPadam
  23. hihihi lawak pun ade gak...

    mungkin org tu..sleng mat salih kott...

    BalasPadam
  24. Ainnoraini...

    tapi mat saleh pandai sebut account! ;-)

    BalasPadam
  25. aik..macam tu punya ejaan pun boleh terlepas ke...?

    BalasPadam
  26. Siti...

    tiada siapa yang komen kot. kakcik saja yang menyibuk!

    BalasPadam
  27. ni pisbuk ka kak cik?
    xpenah guna yg BM..

    BalasPadam
  28. Dulu Azie pernah buat entri pasal ejaan “keripep”. hahahaha

    Sebab tu saya lebih suka gunakan English utk semua website/akaun saya.

    BalasPadam
  29. setuju..
    kalau BW dalam Hp pun selalu jumpa bahasa pelik .. hhahaha

    selamat malam kakcik

    BalasPadam
  30. bahasa indonesia kot...hehe

    kakcik pasai kejadian tanah runtuh
    dari blog cikgu nurin tu ati dah
    pi cari ...mmg dah tak ada maybe
    dia dah delete kot...sori ye

    tp kisahnya mengenai penjaga @ ibu bapa
    yg tetiba saje dtg menjelma setelah bertahun
    tak melawat..hanya kerana kejaan nk
    bagi wang kan...gitulah lebih kurang...sian tau :)

    BalasPadam
  31. SN...

    pisbuk la tu. Kakcik guna BM sebab kakcik tak pandai BI. :)

    BalasPadam
  32. Zeq...

    Selamah binti Selemat!

    BalasPadam
  33. Azie...

    keripep??? hehehe... memang lawak (tapi menyakitkan)...

    Kakcik kena mahirkan diri dengan BI la nampak gayanya bilamana BM pun tidak lagi membantu untuk kita fasih dalam bahasa sendiri. :(

    BalasPadam
  34. Selamat pagi Ayu...

    kecanggihan yang menyesakkan!

    BalasPadam
  35. Ati...

    kakcik rasa Bahasa Indonesia pun bukan begitu. Itu bahasa entah suku kaum mana!

    Ooooo... kakcik ada terbaca pasal ibu yang berjumpa semula dengan anaknya selepas 11 tahun terpisah itu. Wallahhuaklam.

    BalasPadam

Catatlah apa sahaja asalkan tidak menyinggung sesiapa.

Komen-komen yang tiada kena mengena atau sengaja dilontarkan untuk menyindir, akan kakcik buang. DIMAKLUMKAN JUGA, ADALAH HAK TUAN PUNYA BLOG INI SEPENUHNYA UNTUK MEMBUANG MANA-MANA KOMEN YANG DIRASAKAN TIDAK PERLU ADA ATAU DIBERI RUANG BERLEGAR DI SINI.